Odotuksen viikko

Nyt alkoi vuoden pisin viikko! Ainakin siis jälkihikisille joukkueesta fanikuntaan saakka. Kuulopuheen perusteella myös Tampereen Teknillisessä Yliopistossa on suurta jännitystä ilmassa. Useat professorit ovat raportoineet kummallisesta ilmiöstä; koepapereita ja harkkoja palautetaan joka päivä enemmän täysin hikeen sotkettuna. Proffat ovat kyllä tottuneet kalpeisiin ja hikoileviin teekkareihin, mutta tämä ei ole enää lainkaan normaalia. Kiekkopiireissä tiedetään varsin hyvin mistä tämä johtuu: ensi lauantaina pelataan kauden suurin kiekkospektaakkeli, kun Jälkihiki-Hockey kohtaa 10-vuotis juhlaottelussaan rakkaan kilpakumppanin Hiki-Hockeyn. Ottelu pelataan Tampereen Koulukadulla ja sitä kutsutaan, yllätys yllätys, ”Talviklassikoksi”!

Ennakkoasetelmat: 

Nyt pelataan siis vihdoin ottelu, jota on koko kausi odotettu. Kaikki muut pelit ovat olleet kuin sivujuonia ja kaikki keskittyminen on harhaillut pitkin kautta kohti klassikkoa. On siis selvää, että luvassa on kaksi joukkuetta, jotka antavat kaiken sielustaan ja ruumiistaan tähän otteluun!

Jähin ja HiHon historia on yhtä pitkä kuin Jähin koko historia eli 10 vuotta. Kausien mittaan molemmat ovat vaihdelleet sarjatasoa, mutta yhteisiä kohtaamisia on ollut kuitenkin lukuisia. Kohtaamisien tarina on ollut usein sama: kokeneet elämää ymmärtävät jähiläiset eivät halua riistää henkisesti kriittisessä vaiheessa olevilta nuorukaisilta voittamisen iloa, joten ottelu päättyy HiHon juhliin. Sarjatasolla Jähi ei ole HiHoa koskaan kaatanut, mutta viime keväänä tuli historillinen voitto, kun kauden päätapahtumassa (siis ennen Talviklassikkoa) Hiki-turnauksessa Jähi otti finaalissa kannun HiHon hyppysistä.

Sarjatason kohtaamiset ovat tälläkin kaudella noudattaneet samaa tuttua linjaa. Ensimmäinen kohtaaminen oli hyvin tiukka, jonka HiHo hoiti itselleen numeroiden retkahdettua lopussa 7-3:een. Todella luisteluvoimainen HiHo aiheutti shokkihoitoa toisessa kohtaamisessa. Vajaalla miehistöllä pelannut Jähi sinnitteli kaksi erää mukana, mutta toisella erätauolla jalat jäivät koppiin lepäämään, jonka jälkeen HiHo iski peräti kymmenen häkkiä ja otti näin koko ottelun nimiinsä peräti luvuin 15-2. Vaikka jokainen jähiläinen tiesi sisimmässään, että tasoero ei todellisuudessa näin suuri ollut, niin teki tämä tulos pahaa siellä samassa sisimmässä. Mutta onneksi oli koko ajan tiedossa, että mahdollisuus kasvojen pesuun on vielä myöhemmin kaudella. Nyt on sen aika!

Jähin edelliset ottelut:

Viimeiset 3 ottelua ovat tuoneet voiton, tasurin ja häviön myötä 3 pistettä. Tässä lyhyen kertaukset näistä otteluista:

Jähi-Pelikaanit 5-5 (1-3,2-1,2-1)

Jähi oli jälleen kerran kruisaillut bussilla noin valovuoden päähän Tikkakoskelle ottamaan kuokkaan pussinokilta. Tämä ärsytti sen verran paljon, että nyt jäällä nähtiin huomattavasti sisukkaampi Jähi. Alku tosin lähti ihan normaaliin tyyliin ja antoi pari maalia etumatkaa kaverille. Takaisin kelaus onnistui tuttuun tyyliin ja ohikin päästiin, mutta Pelikaanit syöttivät karvainta kalkkia tasoittamalla ottelun ajassa 59.59!! Häiritsevästä lopusta huolimatta Jähin peli-ilme oli ottelussa loistava. Kaikkein kirkkaimpana loisti ketju Laakkonen-Westerholm-Ojanen, jonka väkevä liike oli vastustajalle liikaa, josta osoituksena 4 tehtyä maalia.  

VehU – Jähi 4-3 (1-0,1-1,2-2)

Ylöjärvellä käyty ottelu oli Jähin valmentajan Petri Väisäsen 40-vuotis juhlaottelu. Kamppailu oli todella tiukka, joka lopulta kääntyi VehU:lle. Jähi ei pystynyt hyödyntämään tarpeeksi hyvällä prosentilla lukuisia maalintekopaikkojaan ja kun jälleen kerran yksi osuma jäi mystisesti tuomarilta näkemättä, joutui Jähi tyytymään molempien pisteiden menetykseen. Peli-ilme oli onneksi jälleen ainakin tyydyttävällä tasolla ja tappiokin kääntyi voitoksi synttärijuhlien merkeissä!

KaVo – Jähi 2-6 (0-2, 1-3,1-1)

Sunnuntain päiväpeli oli jähiläisittäin hyvin positiivinen suoritus. Yksi koko kauden ehjimmistä esityksistä poiki komean 6-2 voiton KaVo:sta. Ottelu oli sopivan tasainen koko 60 minuuttia, mutta Jähi pystyi luomaan enemmän paikkoja ja käyttämään ne paremmin, kun vielä toisessa päässä Ville Kivimäki torjui KaVon hyvätkin yritykset tyylikkäästi. Ottelun sankarisuorituksista Kivimäen ohella vastasivat Markus Ojanen (upea nousu laidasta ja tiukka ranne ylämummoon) sekä Timo Komu (pakkeja varsin nöyryyttävä luikahdus keskeltä läpi maalintekoon). Ottelun erikoisin suoritus nähtiin, kun Toke Tuomisto lähetti kiekon viivasta päätyyn ja KaVon pakki kuljetti sen itse omaan maaliin!

Härkäviikonloppu luvassa

Jähi pelaa tulevana viikonloppuna lauantain Talviklassikon lisäksi myös sunnuntaina, jolloin matka suuntaa Virroille sarjakärjen vieraaksi. Edellinen kohtaaminen Tampereella tuotti Jähille niukan 2-4 tappion. Nyt katsotaan kuinka jähiläiset selviytyvät Talviklassikon jäljiltä Virroille saakka. Vasta tämän jälkeen jännitetään kuinka itse pelissä käy.

Mutta kuten sanottua, Talviklassikko pelataan Tampereen Koulukadulla lauantaina 18.2.2012 klo 17.00 alkaen. Nyt jos koskaan on aika tulla katsomaan kuinka Tamperelaiset alasarjalegendat ottavat toisistaan mittaa. Nakkikattilat ja mehut ovat varmasti kuumana odottelemassa nälkäisiä yleisömassoja! Tervetuloa!

-D.Jones, JTT-