Nippusiteitä ja jeesusteippiä

Nippusiteitä ja jeesusteippiä

Hämeenlinnassa kärsityn tappion jälkeen toimittaja D. Jones pakkasi kamansa ja suuntasi parturikampaajaliiton Turku-Tallinna non-stop-risteilylle. Ei ole miehestä sittemmin kuulunut ja näkynyt muuta kuin julkaisukelvottomia multimeedioviestejä.

Sen sijaan Jähi jatkoi kauttaan sittemmin ihan uusissa merkeissä. Vapsila toki otettiin vielä nasevasti kuokkaan, mutta sitten kelkka kääntyi.

Nipistin aikaa rakkaista harrastuksistani bingosta ja rattikelkkailusta ja vääntäydyin paikalle katsomaan.

Uudet eväät

Vaikka Jähi kärsikin vielä kotihallissaan VaPsia vastaan ruman 2-9 tappion, oli tuossa pelissä jo pajon merkkejä paremmasta. Tuota parempaa nähtiinkin sitten isolla kädellä heti seuraavana päivänä vieraspelissä NasKia vastaan.

Jähin johtoporras oli törsännyt vaimojen ja tyttöystävien pikkujoulukattaukseen tarkoitetut rahat jo etukäteen ja Pajulahteen lähdettiin oikein bussikyydillä.

Tuo uhraus kannattikin, sillä reissusta tarttui bussin kyytiin täydet 2 pistettä. 3-12 murskavoitto sen hetkisestä sarjakakkosesta saattoi tulla suurelle yleisölle yhtälailla yllätyksenä, kuin Jähin valmennusjohdollekin.

Speedy : Valmennusjohto kuulemma antoi ennen peliä aivan uudet ohjeet taktiikan suhteen. Taisi olla mullistava taktiikka tuloksesta päätellen?
Nykänen : Kyllä vaan. Se yllätti monet – jopa meikäläisen.
Speedy : Ja mitä nämä taktiset ohjeet koskivat?
Nykänen : Laivanrakennusta.
Speedy : Laivanrakennusta?
Nykänen : Jep. Sanoivat, että jos sulla on jeesusteippiä ja nippusiteitä, niin voit rakentaa vaikka laivan. Speedy : Häh? Ja siinä kaikki?
Nykänen : Ei toki. Siihen perään täsmensivät vielä molempien tarvikkeiden parhaita ominaisuuksia. Nippusiteet on nopeempia kiinnittää, mutta jättää ranteisiin ikäviä nirhaumia. Jeesusteippi puolestaan on vähän työläämpi käsitellä, mutta ei jätä uhriin niin näkyviä jälkiä.
Speedy : Teillä alkaa iso pyörä heittää jo valmennusjohdossakin?
Nykänen : Siltä se kieltämättä vaikuttaa, mutta tämä sopii meille. Homma toimii.
Speedy : Onnea matkaan…
Nykänen : Thänks!

Samaan nippuun

Niinpä niin. Näillä samoilla remonttireiskan ohjeilla Jähi sai lähteä myös sarjan kahteen viimeiseen otteluun. Ja todentotta, ohjeet tuntuivat todella kolahtaneen jokaisen jähiläisen nivusiin. Otteet ovat sittemmin olleet jämäkän varmoja, ja samaan aikaan sulavan rentoja ja ilmavia.

Tuloksena sarjan päättäneenä härkänviikonloppuna 7-4 kotivoitto KaPa-80’sta 3-11 vierasvoitto SaWo’sta Vammalassa. Näillä saavutuksilla JäHin loppusijoitus alkusarjassa oli tyydyttävä kuudes.

Tästä on hyvä jatkaa. Ja pitääkin. Jähi jatkaa kauttaa Hämeen 3. divarin ylemmän jatkosarjan pohjoislohkossa. Sarja alkaa sunnuntaina 21.11. klo 12.30 Ylöjärven hallissa. Vastassa on Kylmärinki, jolta Jähi sai alkusarjassa kylmää kyytiä, joten mukana on syytä pakata sekä omat että kaverin nipparit ja teipit.

Tulkaahan paikalle katsomaan yleisöä kosiskelevaa jääurheilun kaltaista pallottelua. Jos ei muuta, niin kioski ainakin lienee auki.

Speedy Gonzalez, toimittaja JTT -