Minimillä puolet

Tätä raporttia ei voi yksinkertaisesti aloittaa millään muulla kuin tapauksella R. Tourunen! Lauantaina nähtiin sentterin hokiareenalla yksi aivan ilmiömäinen suoritus!! Kyseisen loistotilanteen järjesti Jähin \"luotto\"pakki Ricky Tourunen. Arvon puolustaja tavoitettiin sentterin pihalta täydessä juoksussa, mutta oivallisella liukutaklauksella sain hänet kiilattua oman ooppelinsa alle juntturaan!

Aluepäällikkö: Noniin Ricky...kerroppa vähän tuon toisen erän shokeeraavasta tilanteessa!

Tourunen: Mee pois, niisk!
Aluepäällikkö: No äläs nyt oo tommonen, ei se niin vakavaa ole! Itse asiassa se oli melko hauskaa!
Tourunen: Mä en ala! Kaikki vaan nauraa mulle!
Aluepäällikkö: Hei hei, kaikki on ihaan hyyvin...no no pikku Ricky...kerros ny mitä tapahtu!?
Tourunen: No Erno huikkas maalilta, että \"syötä syötä, mä oon läpi\"...enkä mä sit tajunnu ettei se ollu tosissaan! Sithän se meni ja hörppäs sen meikäläisen lätyn omiin ihan suorilta!
Aluepäällikkö: Tapahtuneelle ei tietystikään mitään mahda ja tekevälle sattuu...ja sähän myös teit!
Tourunen: Näin on...eikä kautta ilman maalia!

Noniin noniin, eiköhän se riitä tuosta onnettomasta tilanteesta. Jatketaan sen puimista sitten seuraavassa saunaillassa! Eli jatketaan sitten itse otteluun. Jähillä oli otteluun lähtiessä hieman vaisut lähtökohdat kun sairastumisien myötä rosteri oli kaventunut vain kahteen kentälliseen. Kaiken kukkuraksi Siperian karhu alias Tero Järvinen meni reväyttämään pohkeensa firman balettitunnilla yrittäessään suorittaa \"tours fouettés\" -liikettä. Näin ollen Järvinen huilaa loppusyksyn ja palaa vuoden vaihteen jälkeen jälleen tositoimiin. Kaiken sairastelun ja loukkaantumisien lisäksi osa Jähiläisistä katsoi parhaaksi osallistua muihin harrastuksiinsa ja jättäen lätkän väliin. Tanssit ja virkkaukset...kaikkea kanssa!

Jähi- JaKi 6-6 (1-1, 2-3, 3-2)

Ottelu sujui kohtuullisen sekavissa merkeissä. Tässä korostui koko syyskauden suurin ongelma - Jähillä ei ole mitään hätää kun päästään rauhassa hyökkäksiin ja pitämään kiekkoa vastustajan päässä. Se onnistuu usein todella hyvin vaikka tosin maalit jäävät pyörityksistä tekemättä monesti. Mutta omassa päässä onkin melkoisia ongelmia. Kiekko tuntuu aina puolihuolimattomasti lipsahtavan vastustajan lapaan ja härdelli on valmis. Keskittymistä siis tarvittaisiin. JaKi oli heikompi joukkue, jolta olisi pitänyt ottaa pisteet pois. Kolmella kentällä se olisi myös tapahtunut - siitä olen varma. Mutta voidaan silti todeta, että tasuri tuli aivan minimaalisella suorituksella eikä sekään ollut aivan selviö. Joukkue kuitenkin taisteli kolmannen erän lopussa 4-6 tappioasemasta rinnalle. Pisteen Jähille varmisti lopulta Jukka Laihon tasoitusosuma reilu kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Jähi on nyt pikkuhiljaa selkäseinää vasten mikäli se haluaa välttää jumbosijat ja tämä onkin seuralle erittäin outo tilanne. Voittamisen kulttuuria vuosien varrelta löytyy...jumbosijanvälttämisen kulttuurista ei voi olla niinkään varma! Jäljellä on 3 matsia, joista kahdesta nyt vähintään tulisi ottaa voitto!

Aluepäällikkö: Tärkeääkin tärkeämpi tasoitusmaali ottelun loppuhetkillä. Mitä siinä tapahtui, en itse nähnyt kun jumituin katselemaan naapurikentän jäänajoa.
Laiho: Joo...siinä tuli Väisäseltä syöttä ja mä sit tein maalin.
Aluepäällikkö: Minkälaisesta tilanteesta se siis syntyi?
Laiho: Ööö...Väisänen niinku ei vetäny itse vaan syötti kiekon mulle ja mä vedin sen maaliin...
Aluepäällikkö: Siis...ei jumaliste mitä toimintaa tää haastattelu teidän kanssa!
Laiho: Hähhä...sua on kyllä helppo kuljettaa AP!! Ihme jätkä!
Aluepäällikkö: Haista itte!

Illan suoritus

Sami Niemenmaa kuljetti otelun aikana kiekkoa noin 23 minuuttia ja siitä voidaan nostaa esiin toisen erän uskomaton läpi kentän pujottelu ja maali siirretyn rangaistuksen aikana. Lisäksi jälleen tälle osastolle pääsee Topi Westerholm 5-6 kavennusosumallaan, jota ennen hän sai kovan laukauksen jalkaansa, mutta sätki siitä huolimatta väkisin läpiajoon ja maalintekoon!

Erikoista

Ilmiselvää mikä tilanne!

Säälittävää

Voimakas mainoskampanja ei auttanut YHTÄÄN mitään ja paikalla oli taas kourallinen elämättömiä katsojia! Ja kaiken kukkuraksi rookie Henri Luhtalan ystävät katsoivat ensiksi VÄÄRÄÄ peliä, toisella kaukalolla. Ei jumaliste, että nyt uidaan syvällä!! :D

Seuraavaksi

Ensi sunnuntaina 29.11.2009 olisi mukava päiväretki Hämeenlinnaan mikäli joukkueen terveys vain antaa myöten. Mikäli synkkä ennuste jää toteutumatta ja ottelu pelataan, niin lähdetään siitä, että Jähi on 2 pistettä rikkaampi sunnuntaina palatessaan Hämeenlinnan tuppukylästä takaisin Tampereelle!

JTT - Aluepäällikkö