Läpihuutojuttu

5.10.2013

JäHin kotiluolaan saapui tänään HPK Icedogs yrittämään pisteiden kähveltämistä Hämeenlinnaan. Odotukset ottelun suhteen olivat JäHin leirissä voitokkaat kuten aina, mutta tällä kertaa vastustajan koetiin lähinnä hidasteeksi eikä esteeksi kohti voittoa. Vaikka tilanne on ollut lähivuosina samanlainen, niin HPK on onnistunut vuosien mittaan rienaamaan JäHiä melko kovastikin. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahteen otteeseen, joista ensimmäinen päättyi tasapeliin ja kovaan pettymykseen. Kevään kohtaamisessa JäHi ei enää antanut ruutua työtapaturmalle ja harjasi kerhon täysin suvereenisti.

Tämän illan peli alkoi ensimmäisten vaihtojen osalta tunnustelevasti ja hieman sekavasti. Toinen vaihtokierros näytti jo kuitenkin pelin luonteen, kun JäHi alkoi hallitsemaan peliä. Ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan tehtiin ajassa 3:43, kun Timo Komu iski Niko Mansikan komeasta esityöstä 1-0 lukemat taululle. Tässä kohtaa peli lähti rullaamaan niin väkevästi JäHiläisten osalta, että mielen hiljaisuudessa pystyi toteamaan pelin olevan ratkennut. Nyt taisteltiin lähinnä maalieron pitämisestä siedettävänä.

Mitään aivan älyttömiä lukemia JäHi ei taululle lyönyt ja lopputulos kirjattiin JäHin hyväksi 11-4. Paikkoja oli kyllä erittäin paljon ja tasakentällisin peli näytti usein lähes ylivoimapeliltä. Hieman JäHinkin peli puutui ratkaisujen osalta ja ratkaisuja pyrittiin hakemaan usein liiankin nättien syöttökuvioiden kautta. JäHin maalivahdille Ville Kivimäelle ottelu oli hankala, kun välillä hän joutui seisomaan toimettomana pitkiäkin aikoja. HPK pelasi usein upporikasta ja rutiköyhää roikottamalla pelaajaa tai kahta melko ylhäällä ja saikin siten lukuisan määrän ylivoimahyökkäyksiä. Onnekseen JäHiläiset eivät sortuneet perisyntiinsä ja selvän pelin menettämiseen vaan piti ottelun hallinnan itsellään koko 60 minuutin ajan. Vierailijalle HPK:lle on myös nostettava hattua siitä, että pelasivat loppuun asti ja siististi!

JäHi – HPK Icedogs 11-4 (5-2, 3-1, 3-1)

03:43

1-0

Komu Timo (Mansikka Niko, Kinnari Matti

06:05

2-0

Järvensivu Sami (Mansikka Niko)

07:28

3-0

Niemi Petri (Nykänen Jussi)

08:07

4-0

Komu Timo (Mansikka Niko, Kinnari Matti)

08:42

4-1

HPK

17:00

4-2

HPK

18:46

5-2

Lehtonen Mikko (Kinnari Matti, Mansikka Niko) VoM

26:18

6-2

Schärer Oliver

30:32

7-2

Kreutzer Joose (Pärssinen Tuomas, Schärer Oliver) yv

33:35

8-2

Schärer Oliver (Kreutzer Joose, Männistö Tuomas) yv

35:32

8-3

HPK

50:39

8-4

HPK

54:20

9-4

Komu Timo (Mansikka Niko)

55:25

10-4

Nykänen Jussi

58:40

11-4

Männistö Tuomas (Schärer Oliver, Kreutzer Joose)

JäHi Ville Kivimäki: 21 torjuntaa

HPK Jukka-Pekka Vähätalo: 41 torjuntaa

Rangaistukset: JäHi 4 min, HPK 18 min

 

JäHin ykkösketju oli tänään erittäin väkevällä pelipäällä halliten peliä täysin suvereenisti (Komu 3+0, Mansikka 0+5, Lehtonen 1+0). Muita tehomiehiä olivat mm. Oliver Schärer 2+2, Joose Kreutzer 1+2 ja Matti Kinnari 0+3. Kaikki ketjut pääsivät tänään hyvin tehoille. Samalla nähtiin hienoa JäHi-historiaa, kun joukkueen GM Tuomas Männistö iski 1+1 ja saavutti samalla erittäin kovan rajapyykin – 200 pistettä! Tume saavutti ko. Rajapyykin vasta kolmantena JäHiläisenä!! Samalla nähtiin toinenkin komea rajapyykki, kun Niko Mansikka ylitti 100 pisteen rajan! Erittäin suuret onnittelut molemmille!

Ensi viikonloppu on JäHille maakuntamatkailua, kun ensin lauantaina luistellaan Hämeenkyrössä Hokkareiden vieraana ja sunnuntaina päästään iki-ihanaan Parkanon kaupu..kunt..no siis kylään tai pitäjään mikä liekään. Kova on siis urakka JäHiläisillä ensi viikonloppuna, mutta neljä pistettä siintää silmissä ilman muuta!

-JTT-