Kotiyleisön siivellä

Surkeasti sujuneen härkäviikonlopun jälkeen Jähillä oli näytön paikka kotiottelussaan Janakkalan Kiekkoa (JaKi) vastaan. Ylimääräisenä kannustimena jähiläisten takaraivoissa jyskytti illalle järjestetty joukkueen ja kannattajien yhteinen Jähi-ilta. Jähin mittavaksi paisunut faniorganisaatio oli tehnyt Sentterin lehtereille näyttävän maihinnousun ja hallissa oli aistittavissa suuren urheilujuhlan käryä.

Yleisön unelma - valmentajien painajainen

Ottelusta muodostui kannattajien unelma ja valmentajien painajainen. Ottelun alut ovat olleet Jähille peräti hankalia, eikä tämä peli ollut poikkeus. Suuren, kauniin ja äänekkään kotiyleisön edessä päätettiin olla hereillä heti alusta lähtien. Pelottaa ajatellakin, miten erä olisi sujunut jos Jähi ei olisi ollut ”hereilleä”. Näillä teeseillä näet Jähi laski omiinsa ensimmäisessä erässä ”vain” viisi maalia ja erätauolle lompsittiin 3-5 tappioasemissa. Jähin maaleista vastasi Jukka Laiho sekä Topi Westerholm kahdesti.

Uusia eväitä

Erätauolla Jähin kopissa päätettiin yksissä mielin olla yrittämättä mitään – siis liikoja. Se toimi paljon paremmin ja tulosta alkoi näkyä. Erätauolla myös Jähin fanaattinen kannattajajoukko oli löytänyt taskunsa uumenista aivan huikean vireen. Rytmikkäiden ”JäHi!!” –huutojen kaikuessa lehtereiltä Jähin peli alkoi rullata aivan uudella sävelellä ja kotijoukkue kirjasikin erästä 4-1 voiton. Tunnelmaa nostattivat Ricky ”PJ” Tourusen yv-osuma, Jussi ”iso kynä” Nykäsen viileän rankkariosuma, Antti ”Toke” Tuomiston av-ylämummo-osuma, sekä Westerholmin häikäisevä soolo suoraan hyökkäyspään aloitusvoitosta. Erno ”muuri” Koivumäki puolestaan laittoi tulpan oman maalin suulle. Erätauolle siis 7-6 johdossa.

Ylilyöntejä

Viimeisellä erätauolla Jähin keskittyminen pääsi jo hieman herpaantumaan ja tunnelmat alkoivat olla jo Connelsin tiskillä. Fanaattista yleisöä oli myös päätetty palkita kunnon loppuhuipennuksella. Ja sitä olikin luvassa. Päätöserään lähdettiin toisen erän lopun ylilyöntien ansiosta 5-3 alivoimalla ja sama tahti jatkui kolmannessa erässä. Penaltiboksissa pureskeli tuppea toistuvasti vähintään kaksi Jähin miestä, joten kahden miehen alivoimaa hinkattiin yhtäjaksoisesti yli kuusi minuuttia! Tästä selvittiin ällistyttävästi ilman takaiskua, sillä maailmanluokan yleisön edessä Jähi hitsaantui huikeaan puolustusvireeseen. Tasoitusmaali tulikin sitten vasta tasavajaalla tuuripompulla erän ollessa puolivälissä.

Grande finale

Näyttäviin Jähi-huiveihin sonnustautuneet kannattajat eivät hylänneet omiaan, vaan jatkoivat nyt jo hieman epävireiseksi virittynyttä älämölöään vailla epäilyksen häivää ottelun lopputuloksesta. Uutena kannatushuutona tässä vaiheessa joku lanseerasi ehkäpä kuolemattoman ”pitkä päätyyn ja Männistö perään!”. Tämä yllytys palkittiin koko ilmaisen sisäänpääsyn edestä. Ajassa 56.36 ”pappakentän” ylivoima toimi jälleen näyttävästi ja Petri koutsi Väisänen ohjasi Tourusen laukauksen verkon perille. Viimeinen niitti saatiin kutkuttavasti 20 sekuntia ennen loppua, kun Westerholm iski komean ylivoimakuvion päätteeksi illan neljännen osumansa.

Kentän tähti oli eittämättä 4 maalia viimeistellyt pappakentän sentteri T. Westerholm, mutta illan suurin hahmo oli Jähin fantastinen kotiyleisö! Jähi kiittää ja kumartaa sekä toivottaa lämpimästi tervetuloa taas seuraavaan kotiotteluun.