Kirivuoro

Jälleen kerran minkäänlaista raportointia tapahtuu vasta Jähin voiton jälkeen, kuten myös viime kerralla. Ja siitäkin on jo tovi vierähtänyt. Väliin mahtui toinen toistaan karvaampia tappioita. Kaikkiaan kolme ottelua, joista kahdesta minimitavoitteena oli voitto. Molemmat ottelut päättyivät viime hetken tappioon. Tämä on ollut omalta osaltaan Jähin tavaramerkki tällä kaudella – ns. varmat pisteet on hävitty kolmannessa erässä. Toistuvat viime hetkien tappiot saavuttivat huipennuksen, joka sai joukkueen sekaisin. Yhteinen hiili oli kylmissään. Mutta vain hetken! Pienen hetken!

 

29.01.2011 Jähi – Pelikaanit 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

Pitkästä aikaa Jähi pelasi ottelun, jossa oma pää pysyi kuosissa. Edellisessä kohtaamisessa Tikkakoskella Pelikaanit iskivät peräti 13 häkkiä. Tällä kertaa Jähi oli paremmalla jalalla liikkeellä ja vierailijalta puuttuivat nyt ne onnekkaat pomput. Ottelu kaikkinensa hyvin tasainen, molempien hallitessa hivenen osaa ottelua. Jähi oli avauserän todella hyvässä liikeessä ja syntyneet 2 maalia tuntuivat jopa hieman vähältä. Toiseen erään peli tasoittui selvästi ja vierailija pääsi mukaan peliin. Seuraavat kaksi maalia olivatkin tasoittavia sellaisia. Ottelu sai kuitenkin ratkaisunsa ajassa 56:17, kun hyvässä vireessä ollut kolmosvitja käytti vastustajan puolustusalueen sekoilun hyväkseen ja Jussi ”Juse” Nykänen tinttasi limpun varmasti häkkiin. Pelikaanit puskivat lopun vielä lujaa päälle, mutta lisäosumia ei nähty. Näin ollet Jähi sai tärkeääkin tärkeämmät pisteet.

Ottelun hahmot olivat luonnollisesti voittomaalin iskenyt J. Nykänen ja yli 50 torjuntaa tehnyt Jussi Seppänen.

Kokoonpano

J. Seppänen
Laiho-Ylikorpula-Tuomisto
Niemi-Eloranta
Männistö-Väisänen-Lipponen
Tourunen-Manninen
Hedman-Westerholm-Nykänen
Järvinen-P.Seppänen

En tavoittanut ottelun jälkeen ketään Jähin pelaajista jäätyäni pokailemaan nakkikioskin vanhaa lumoajaa. Tavoitin myöhemmin puhelimitse joukkueen maalivahdin Jussi Seppäsen.

Jones: Terve terve! Kommenitit komeasta ottelusta.
Seppänen: Mitää?!
Jones: Kauhee meteli, missä hemmetissä sitä oikeen luuhataan?
Seppänen: Ei oikeen kuule, kun oon täällä Mi…yhessä baarissa!
Jones: Kuulenko oikein, että taustalla soi äskön YMCA ja nyt Dancing Queen?!?!
Seppänen: ööh…pätkii..piip pip…öhöm…
Jones:????
Seppänen: No nyt ei pitäis kuulua melua, kun tulin tänne ulos.
Jones: Niin, että kommentit komeasta ottelusta. Viimeksi upposi 13 ja nyt 2, kuinkas näin?
Seppänen: Eipä siinä mitään sen kummallisempää reseptiä…otin perjantaina pienet Kiprusoffit siinä, niin tuntu sitten sujuvan tuo kiekon koppaaminen taas paremmin.
Jones: Siis otit Kiprut? Mitä se tarkoittaa??
Seppänen: Siis vedin aivan kaameet tumut, niin oli vähän letkeempi meininki. Nollapeliä lähdin hakemaan, mutta vetäsin vahingossa Marko Kiprusoffit. Oli tarkoitus vetää vaan Miikkat, niin olis ollu saumat siihen nollapeliin.
Jones: Ahaa, aika erikoinen taktiikka. No kun meni hieman överiksi, eikö oli kannattanut saman tien vetästä Nurmisen Pasit, niin nollapeli olisi ollut selviö??
Seppänen: Totta turiset, mutta ei meikäläisen nainen sulata noita putkareissuja saati sitten bussin varastamista!
Jones: Johonkin raja on tietysti vedettävä. Kiitos haastattelusta.

Jähillä on viisi ottelua pelaamatta, joten 10 pistettä on vielä jaossa. Nyt on kirivuoron aika! Viimeisen sijan hylkäämiseen niitä todellakin tarvitaan. Sarjataulukossa seuraavana on Pelikaanit kaksi pistettä parempana ja yhden pelin vähemmän pelanneena. Vielä on edessä yksi Tikkakosken reissu, joka on kauden viimeinen peli. Nähdäänkö siellä kenties kiihkeä mitteli sarjan viimeisestä sijasta??
Seuraavaksi Jähi kuitenkin kohtaa sille aiemmin kovin myrkyllisen Kymänringin. Tämä on kauden kolmas kohtaaminen ja jälleen ollaan Ylöjärvellä vieraskaukalossa. Ottelu alkaa Ylöjärven jäähallissa sunnuntaina 13.2. klo 14.45. Kaikki siis paikalle kannustamaan Jähi voittoon!

J. Jones - JTT