Kausikertomus 2010-2011

05.05.2011

”Ensi kauteen JäHi tulee entistä kovempaa. Kesällä pelaajat tekevät kovasti töitä, jotta oltaisiin iskussa heti kauden alussa ja valmennusjohto on lupautunut päivittämään pelikirjansa viimeinkin 2000-luvulle.”

Näihin sanoihin päättyi JälkiHiki-Hockeyn kausikertomus 2009-2010 ja todentotta tämä piti paikkansa. JäHi luisteli kauden alkuun uutta tarmoa puhkuen ja valmiina näyttämään, että viime kauden pullahdus oli vain tilapäinen notkahdus edellisten vuosien hyvien esityksien vastapainoksi. Kesäharjoittelun tuloksena jäähallille lipui entistä kovempia lihaskimppuja entisten pullukoiden sijasta. Niin valmentajat kuin joukkueen fanit joutuivat hieromaan silmiään – ovatko nämä karjut samoja miehiä, jotka viime kaudella ”pelasivat” JäHin paidassa?

Kyllä ja ei. Vanhat pelurit olivat todellakin harjoitelleet itsensä uuteen iskuun kesän aikana, mutta joukkueeseen oli mtös tehty täsmähankintoja ruukieiden ja vanhojen tuttujen muodossa. Joukkueen hyökkäyskokoonpano vaikuttikin olevan tasapainoisesti rakennettu vanhojen kettujen ja nuorten kollien muodostaen neljä vahvaa ketjua. Myös puolustus- ja maalivahtiosasto näytti olevan kunnossa, kun niiden heikkouksia saatiin paikattua olemalla aktiivinen kesän siirtomarkkinoilla.

Kautta ajatellen lupaavia enteitä antoivat jo harjoitusottelut, joissa JäHi kaatoi esimerkiksi pikkuveljensä Hiki-Hockeyn hienojen otteiden jälkeen 6-2. Alkusarja tänä vuonna käytiin tiiviinä ryppäänä syksyn aikana. Kesän tiukka harjoittelu tuottikin tulosta, kun JäHi aloitti kautensa voitolla. Pienen notkahduksen jälkeen voittotili karttui hyvien esitysten jälkeen useammalla voitolla, jonka ansiosta alkusarjan saldoksi tuli loppujen lopuksi komeat 5 voittoa ja 4 tappiota. Tämä varmisti, että JäHi jatkaisi pelejään ylemmässä jatkosarjassa.

Jatkosarjan osalta JäHi arvottiin pohjoislohkoon, joka merkitsi sitä, että pelimatkat tulisivat olemaan pitkiä, kun vastaan asettuisivat joukkueet Tikkakoskelta, Mäntästä, Parkanosta, Virroilta sekä Ylöjärveltä. Kolminkertainen sarja takasi sen, että vastustajat tulivat tutuiksi talven aikana ja todellista taistelua pisteistä nähtiin useamman kerran. Pitkät pelimatkat kuluttivat joukkueen voimia, mutta jokaiseen otteluun mukaan lähti kuitenkin iskukykyinen ryhmä valmiina taistelemaan pisteistä. Tappioita seurasi voittoja ja niitä puolestaan seurasi tappioita. Pelit olivat vauhdikkaita sekä hyvätasoisia ja todellista jääkiekkojuhlaa nähtiin useammassa ottelussa JäHin kuvioiden aaltoillessa päästä toiseen tuottaen komeita yhdistelmiä sekä satunnaisia maaleja. Kauden päätteeksi JäHi sijoittuikin sarjassa kuudenneksi ja taistelee ensi kaudellakin pisteistä Hämeen kolmosdivisioonassa.

Pelillisesti siis JäHi kehittyi viime kaudesta selkeästi, mutta suurin kehitys tapahtui varmasti kaukalon ulkopuolella. Paljon puhuttu Token tyylinurkka sai ensi-iltansa kauden aikana ja JäHi julkaisi oman YouTube-kanavansa, josta innokkaimmat fanit pystyivät seuraamaan valmennusjohdon mietteitä ennen otteluita sekä suihkunraikkaita haastatteluita tuoksinan päätyttyä. Myös JäHin Facebook-sivustot perustettiin antaen faneille mahdollisuuden seurata JäHin otteita entistä tiiviimmin. Kotiotteluiden tapahtumat välitettiin myös reaaliajassa Jääkiekkoliiton tulospalvelun avulla etäfaneille seurattavaksi. JäHin nettisivut kokivat uudistuksen webmaster T. Westerholmin toimesta, kun sivut päivitettiin palvelemaan paremmin uusia Facebook- ja YouTube-palveluita.

Kirsikkana kakun päällä voidaan kuitenkin pitää viime kaudella alkunsa saaneen JäHi Nightin jatkumisen tänäkin vuonna kahden iltaman muodossa. Yleisöä otteluihin kerääntyi kiitettävä määrä ja joukkue taisteli pisteitä molemmista otteluissa tiukkojen ja jännittävien vaiheiden jälkeen. Ensimmäinen JäHi Night -ottelu päättyi 7-5 voittoon KaVosta ja toisessa ottelussa JäHi pelasi hienon tasapelin kolmannen erän taistelunsa ansiosta Parkanon Kiekkoa vastaan, pelin päättyessä 7-7. Illat päättyivät jälkipeleihin Tampereen keskustassa sijaitsevassa soittoruokala O´Connellsissa, jossa pelaajat ja fanit saivat erikoisetuja juottolan antimista JäHi-huivien avulla. JäHi-iltojen onnistumisesta on suuresti kiittäminen A. Tuomiston sekä T. Männistön työpanosta.

Kesäharjoitteluun JäHi panostaa jälleen entistä enemmän. Perinteinen rullakiekkojoukkue Hiki-Hockeyn kanssa sai rinnalleen jalkapallojoukkueen FC JälkiHikin, joka taistelee Tampereen puistofutisherruudesta. Myös omatoimiseen harjoitteluun on panostettu, kun jokainen joukkueen pelaaja on sitoutunut jälleen kerran harjoittelemaan kesän ahkerasti omatoimisten harjoitteiden parissa.

Kauden päätteeksi onkin hyvä todeta, että kehitystä tapahtui niin kentän kuin sen ulkopuolella. Kuitenkin hyvä kauden aloitus hiipui loppukaudesta, joten tähän väliin voin luvata, että ensi kauteen JäHi tulee jälleen entistä kovempaa. Kesän harjoittelussa panostetaan erityisesti, että olemme valmiita haastamaan muita niin kauden alussa kuin lopussakin. Mutta mitä näiden välissä tapahtuu, sen näemmä vasta ensi kauden aikana.

Suuret kiitokset kaikille joukkueen pelaajille, toimihenkilöille ja etenkin faneille, jotka kannustuksellaan saivat otteluista todellisia elämyksiä.

Tampereella 5.5.2011,

Ricky Tourunen

Puheenjohtaja,
JälkiHiki-Hockey ry