Kaudesta 2016-2017 täysi pannukakku

JäHin kausi 2016-2017 on nyt räpistelty läpi, ja tuloksena 18 pelistä on viisi voittoa, yksi tasapeli ja 12 tappiota. Toimituksen analyysi raportin loppupuolella, mutta jaetaan nyt ensin kaudesta leijonat niille ketkä sen ansaitsivat.

* Ville Kivimäki: JäHin monivuotinen luottovahti ja MVP oli tälläkin kaudella erittäin hyvä. Ville antoi joukkueelle aina mahdollisuuden voittaa, jota se ikävä kyllä tällä kaudella kovin harvoin käytti hyväkseen.

* Juho Pohjoismäki: Juho mätti kauden aikana 11 ottelussa 14 maalia ja 26 pistettä, vähintään yhden maalin jokaisessa pelaamassa ottelussa. Vaarallisuudessa Sami Järvensivun ja Petri Niemen kaliiberissa.

* Heikki Vaajasaari: Heikki antoi jokaisessa pelissä, harjoituksessa, saunaillassa ja illanistujaisessa kaikkensa. Enempää ei voi keltään JäHiläiseltä vaatia.

* Matias Jääskeläinen: Pehmeät kädet, kissamainen liike, alati vaarallinen kiekon kanssa. Oli kauden aikana useasti valmennusjohdon koirankopissa eikä saanut rinnalleen ansaitsemiaan maalinsylkijöitä. Mutta toisaalta montako niitä JäHissä nyt ylipäänsä on?

* Ville Kuusinen: Villeltä aika lailla takuuvarma kausi: erittäin kauniita maaleja, av-spesialisti. Syttyi loppukaudesta infernaalisiin liekkeihin Joose Kreutzerin rinnalla.

* Jarno Laitinen: Joukkueen nopeimmat jalat ja lähes taitavimmat kädet. Alati vaarallinen hyökkäyksessä, polki myös aina hyvin omaan päähän.

* Timo Komu: Joukkueen kapteenilta jälleen totutun vahva kausi. Johtaa joukkoja edestä, ei nurise mistään.

* Matti Kinnari: Matti oli omassa päässä takuuvarma mies, ja erittäin tehokas hyökkäyspäähän. Voisi ehkä jopa jatkossa kokeilla hyökkäykseen, ei siellä ikinä ole liikaa miehiä joiden rannelaukaus on sitä luokkaa mitä Matilla.

* Tuomas Pärssinen: JäHin puolustuksen taitoniekka. Pelisilmä ja rauhallisuus on tasolla jota aikoinaan Hämeessä näki enemmänkin, nykyään valitettavan vähän.

* Joose Kreutzer: Kakkosvalmentaja oli kentällä JäHin juonikkaimpia, hyviä ratkaisuja ja kovaa työntekoa. Iski myös kaudella hattutempun.

* Sami Niemenmaa: Ykkösvalmentaja on JäHin senttereistä se jalkavin, ja ehkä jopa myös taitavin. No ehkä ei sentään, mutta aikoinaan kakkosdivarin pistepörssin kakkonen, ja se näkyy vieläkin kun oikein tarkalla silmällä seuraa Samin liukua jäällä, ainakin minun mielestäni.

* Petri Niemi: Puolustuksen järkälemäinen viimeinen tukko, pantterimainen olemus ja raudanluja laukaus pitävät kaikki kentällä olijat varpaillaan. Näytti kauden aikana miten se ylivoimamaali tehdään oikeaoppisesti. Vaikea, ellei mahdoton kiertää.

* Jukka Laiho: Jukalta hiljaisemman viime kauden jälkeen tehokas kausi. Joukkueen voimaosastoa Timo Komun kanssa. Ajokoirien kuningas.

* Sami Järvensivu: Ei loistanut pistepörssissä, mutta siinä tärkeämmässä eli plusmiinus-tilastossa joukkueen parhaimmistoa.

* Jussi Seppänen: Jussi taisi sen yhden pelin pelata jonka myös voitti, eli aika lailla nappikausi JäHin kakkosveskarille.

* Juuso Lahtinen: Loukkaantui valitettavasti kauden alussa eikä pelannut kuin yhden pelin. Olisi tarvittu kipeästi JäHin takalinjoille. Kauden pistekeskiarvo tasan 2.

* Tuomas Männistö: Valmentaja Sami Niemenmaan entinen tutkapari pelasi todennäköisesti jokaisessa pelissä vähän eri ketjussa, mutta teki silti kovat tehot. Voimakasrakenteinen puolustuksen painajainen.

* Artturi Koskela: JäHin nuoriso-osaston edustaja, hyvää varmaa tekemistä, usein Jukka Laihon ja Ville Välimäen ketjussa. Otti kaudella JäHi-uransa ensimmäisen jäähyn.

* Ville Välimäki: Ville pisti treeneissä kiekkoa maaliin todennäköisesti enemmän kuin kukaan muu, peleissä ei valitettavasti uponnut niin moni. Varma suorittaja, valmennusjohto tietää aina mitä saa kun heittää Villen kentälle.

* Jussi Nykänen: Joukkueen ikävuosiltaan kokenein pelaaja esiintyi kaudella useasti ykkösketjun laidassa vaihtelevalla menestyksellä. Löysi itsensä usein viltistä siinä vaiheessa kun pelejä ratkottiin. Huhujen mukaan vielä vuosi sopimusta jäljellä.

* Arto Manninen: Modernin ajan paras Saarijärveltä ponnistanut puolustaja. Useita ilmiömäisiä syöttöjä ja aina välillä kiekkoa alanahkaan. Ei pelkää mitään muuta kuin Kaiser Sözeä.

* Oliver Schärer: Joukkueen kahden passin mies, vahvaa hyökkääjätaustaa omaava PAPP-spesialisti. Parhaimmillaan Tuomas Pärssisen pakkiparina.

* Jari Viskari: Joukkueen puheenjohtaja on JäHin raamikkaan puolustuksen isoin ja luultavasti kovakuntoisin edustaja. Yleensä Arto Mannisen side-kickkinä, siinä roolissa vahva.

* Kimmo Myllynen: Kauden ainoa rookie hoiti hommansa jämptisti kentällä ja kentän ulkopuolella. Vauhtia on paljon, joskus liikaakin. Joukkueen harvalukuisen fyysisen osaston miehiä.

* Henri Ahokas: Pelityyliltään ja olemukseltaan paljolti Markus Kankaanperän kaltainen. Lämäri on kova, mutta jos se olisi vielä tarkka niin puhuttaisiin franchise-pelaajasta.

 

JäHin kausi oli tosiaankin murheellinen, ja uskon että joukkueen johdossa ja valmennuksessa varmasti mietitään päät puhki mistä tämä johtui ja mitä sille voi tehdä. Olen itse vain otteluraporttien kirjoittaja, eikä minulla näin ollen ole juurikaan pätevyyttä tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä syistä tai seurauksista. Jäähallilla kyynikoita kuunnellessa syyt heikkoihin esityksiin ovat vaihdelleet heikosta valmennuksesta, kulisseissa tapahtuvasta valtataistelusta, tai jo parhaat päivänsä nähneestä rosterista joihinkin eksoottisempiin salajuonikuvioihin. Totuuden tietää vain harva jos sekään, joten tässä ei voi varmaan todeta muuta kuin että JäHi palaa kaukaloon syksyllä taas entistä kovemmassa kunnossa. Kiitän kaikkia pelaajia, katsojia, yhteistyökumppaneita ja faneja menneestä kaudesta, nähdään taas syksyllä!