Jatkosarja käynnissä, Jähi ei

29.11.2011

III-divisioonan alkusarja saatiin jo tovi sitten päätökseen. Jähin osalta pelit menivät suunnitelmien mukaan ja sarjasijoitus oli juuri se mitä haettiinkin – kolmas eli juuri ulkona kakkosdivarikarsinnasta. Joukkueesta oli jo alkusyksystä aistittavissa menestyksen kiima, jonka vuoksi valmennusjohdon oli pakko taktisten toimenpiteiden avulla turvata Jähin pysyminen ”vain” kolmosessa. Toki kakkoseen nouseminen olisi kova saavutus mille tahansa kolmosen joukkueelle, mutta Jähissä ajatellaan toisin. Vuosien saatossa on huomattu, että tyypillinen jähiläinen rälssää pikkujoulukautena niin isolla kädellä, että kolmosen vauhdissa pysyminenkin tekee koko kevään tiukkaa.

Jähi arvottiin pohjoiseen jatkolohkoon, johon päätyivät myös HiHo, VehU, KaVo, KPK, Pelikaanit ja Kiekko-Karhut. Sarja pelataan kaksinkertaisena joten otteluita kertyy yhteensä 12.

Kaksi ottelua jatkosarjaa onkin jo takana. Vehmaisten urheilijoiden kanssa Jähi otti toisen kerran yhteen tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu oli tiukka ja Jähi vei sen nimiinsä 6-5. Toisessa kohtaamisessa numerot pysyivät naksun tiukempina ja päädyttiin 5-5 tasatulokseen. VehUsta tulikin Jähille täksi kaudeksi tiukka ja tasainen vastus, joten kolmatta kohtaamista odotetaan varmasti molemmissa leireissä kovasti.

Toinen jatkosarjan ottelu päättyi Jähin kannalta huomattavasti murheellisemmin. Vastustajana oli paikallisvastus HiHo, jolle Jähi kärsi alkusarjan selvimmän tappionsa lukemin 7-3. Tällä kertaa numerot olivat melkoisesti rumemmat – 15-2. Todella luisteluvoimaista HiHoa vastaan vain kahdella kentällä pelannut Jähi pystyi kaksi erää pitämään numerot siedettävinä, mutta kolmannessa erässä selästä kuului korvat lukkoon lyönyt naksahdus ja väsymys otti jähiläisistä vallan. HiHo kylvetti Jähiä kolmannessa erässä peräti kymmenellä maalilla ja aiheutti näin Jähin kauden ensimmäisen romahduksen. Rumat lukemat olivat Jähille karvasta kalkkia ja kauden kolmanteen kohtaamiseen lähdetään varmasti terävämmällä asenteella ja ennen kaikkea täydellä kokoonpanolla!!

Tavoitin apean oloisen Jähin koutsin, P. Väisäsen hallin käytäviltä:

Jones: Illan ottelu ei selvästikään lukeudu Jähin tähtihetkiin, mistä näin paha romahdus?

Väisänen: Juu aika rankka tulos oli tosiaan. Kyllähän tappioon hieman varauduttiinkin, kun katseltiin tyhjää koppia ennen peliä. Kun laitetaan kourallinen jätkiä noin luisteluvoimaista joukkuetta vastaan, niin lopputulos voi olla juuri tämä. Aivan hanurista, mutta minkäs teet!

Jones: Niin kunto siinä taisi väkisinkin kolmannessa erässä loppua, kun omissa alkoi soida rajusti?

Väisänen: Näin juuri. Kahden erän jälkeen tarkistimme kukin sykemittareitamme (joka siis nykyään jokaisella jähiläisellä on iän ja huonon kunnon vuoksi) ja lukemat näyttivät siinä vaiheessa jo lähemmän kahta sataa. Kolmannen erän jälkeen mittarin ruudulla olikin teksti ”jos vielä olet hengissä – onneksi olkoon!”.

Jones: Kuinka Jähi lähtee tästä kohti seuraavaa peliä ja voittoa?

Väisänen: No eiköhän tässä ole kunnon nollauksen paikka. Seuraava viikonloppu on vapaa, niin pidetään tietysti saunailta ja puhdistetaan ilmapiiriä leikkimielisellä puukkotappelulla. Tätä kautta pääsemme varmasti takaisin siihen voitontahtoiseen peli-ilmeeseen!

Jones: Hienoa kuulla! Ei muuta kuin tsemppiä puukotteluun!

Väisänen: Tänks!

Jähin seuraava koitos on sunnuntaina 11.12.2011 Tikkakoskella, kun jälkihikiset kohtaavat sulkasato mielessään Pelikaanit. Tässä on kilometrejä pelkäämättömälle hyvä sauma pelastaa tylsä sunnuntai tulemalla paikan päälle kannustamaan Jähi voittoon. Ottelua voit toki myös seurata suorana lähetyksenä Jähi-TV:stä (vaatii Jähi-kanavapaketin. Tiedustele paikalliselta palveluntarjoajalta.).

-J.Jones, JTT-