Jälkihikinen kesä

04.08.2011

Kalenterissa lukee elokuu. Sitä on kesäkuukaudeksikin haukuttu. Elokuu on myös arkeen paluuta, jolloin suurin osa palaa kesälaitumilta töihin ja kouluun. Vaikka aurinko vielä kivasti lämmittääkin, osa meistä kaipaa jo viileään – jäähallin viileään. Jääkiekkoilijoille elokuu on uuden alkua. Silloin alkavat jääharjoitukset, jossa kesällä tehty työ puhkeaa kukkaan. Kesä on ladattu akkuja niin rentoutuen kuin peruskuntoa kasvattaen. Intoa ja nälkää riittää jälleen yllin kyllin!

Myös Jälkihiki-Hockey palaa elokuussa jäälle. Viime kauden jälkeen mediassa on ollut Jähin osalta hiljaista, joten tässä hieman joukkueen kesäkuulumisia:

Maalis-huhtikuu

Jälkihiki-Hockey lähti kesälaitumille pienen pettymyksen saattelemana. Edellinen kausi ei sujunut täysin toiveiden mukaisesti ja joukkueesta saattoi haistaa lievän ärtymyksen. Jähin urakka ei ollut kuitenkaan kevään osalta vielä ohitse ja seuran päätavoite oli vielä edessä. Jähillä oli vielä sisarjoukkueidensa, muiden hiki-joukkueiden (HiHo, Jähi, HiHo seniors ja HiHo middletimers), kanssa yhteinen turnaus tulossa toukokuussa. Tähän turnaukseen Jähin oli kyettävä kokoomaan parhaat voimansa iskukykynsä huipulla. Helpolta tilanne ei näyttänyt pitkän ja uuvuttavan kauden jälkeen. Valmennusjohto laittoi kovan paineen alla kaiken likoon ja kielsi kaiken harjoittelun ennen turnausta. Tämä päätös perustui O´Connellsin lasinaluseen tehtyyn monimutkaiseen matemaattiseen laskukaavaan, jonka perusteella jähiläisten kauden fyysinen ja henkinen rasitus jalostuisi levon avulla lähes täydelliseksi suorituskyvyksi juuri turnauksen kynnyksellä. Ainoastaan kevyt pelailu oli sallittua ja pitkien neuvottelujen jälkeen joukkue sai myös osallistua puistofutikseen.

Toukokuu

Toukokuun puolivälissä, MM-huuman ollessa vielä kliimaksia vaille, pelattiin legendaarinen Hiki-turnaus. Turnaus aloitettiin muistamalla kahta edesmennyttä HiHo-legendaa jäädyttämällä heidän pelinumeronsa. Koskettava muistotilaisuus selkeästi kosketti joukkueita ja vauhti oli jälleen käsittämättömän korkealla Tampereen parhaiden voimien iskiessä tulisesti yhteen. Kovien ja tasaisten kamppailujen jälkeen turnauksen voittajaksi kruunattiin Jähi! Riski siis kannatti ja pakkolevon tuoma lataus siivitti jälkihikiset hienoon voittoon!

Kesä-heinäkuu

Parin viikon mestaruusjuhlien jälkeen joukkue kokoontui jälleen ja alkoi yhteiset kesätreenit. Juhannukseen jälkihikiset painoivat laikka punaisena , jonka jälkeen oli heinäkuun loppuun saakka omatoimista harjoittelua. Tavoitin valmentaja Väisäsen Tillikan terassilta ja kyselin hieman kesäkuulumisia:

Jones:Morjesta Vähy, kuinka on kesä sujunut? 
Vähy: Kiitos kysymästä, aivan he***tin hyvin. Hyvin on kerennyt mm. mökkeilemään ja veneilemään sekä tietty tosi kovaa ryypp…reenaamista läpi kesän.
Jones: Minkälaisia ohjeita annoitte suojateillenne kesälomalle ja ennen kaikkea kesän omatoimisia harjoituksia varten? 
Vähy: Valmennusjohto räätälöi jokaiselle pelaajalle yksilöllisen ohjelman, jonka mukaan omatoiminen harjoittelu kesällä suoritettaan. Tänä vuonna yhteisesti painotettiin liiallisen treenaamisen riskejä. Edellisinä vuosina on ollut selkeästi havaittavissa harjoitushullujen jälkihikisten ylikunto jo ensimetreillä elokuussa. Nyt päätettiin yhdessä valmennusjohdon kanssa, että jokaisen on pidettävä yksi lepopäivä viikossa. Eli sunnuntaisin joka jätkä vetää maksimissaan vain yhden treenin!
Jones: Tuo tosiaan kuulostaa järkevältä. Entä mitäpä olet ohjeistanut ruoan ja juoman suhteen? Suomalaisen kesä on kuitenkin usein kostea ja grilliruokaa täynnä.
Vähy: Jähiläisten keskuudessa vallitsee tiukka, mutta vapaaehtoinen kuri ruoka- ja juomatottumusten suhteen. Kukaan joukkuelaisista ei käytä alkoholia lainkaan ja kaikki on ollut jo vuosia täysin hiilihydraatittomalla kuurilla. Näin ollen minun ei tarvitse olla lainkaan huolissani.
Jones: Hetkinen…eikös tuolla sinun pöydässä ole Aluepäällikkö ja Laakkonen aivan katollaan molemmat?!! Pöydässä on lukuisia tuoppeja ja Aluepäällikölläkin kolmet makkaraperunat edessään. Itselläsikin on olut ja jallu käsissä!! Ei nyt ihan kuvailemaltasi dieetiltä kuulosta!
Vähy: Juma***ta! Miten tuommoinen saivartelija on päässyt Jähin tietotoimistoon?!?! Nyt ei taas nähdä metsää puilta! Haastattelu päätty just ny!!

Tulevia tuulia

Jähi on pitkin kesää hieronut uusia pelaajasopimuksia kulisseissa. Kokoonpano muuttuu jälleen hieman, mutta tuttuja luottonimiä on edelleen turvaamassa Jähin menestystä. Joistakin fanien suosikeista on jouduttu luopumaan, kuten legendoista Tero Järvinen, Ricky Tourunen ja Ville Hedman. Pojat päättivät yhdessä perustaa lihapullabaarin Lanzarotelle. Myös maalivahti Erno Koivumäki ilmoitti jo varhain keväällä siirtyvänsä teollisuusimuriksi Lohjalle. Jähi toivottaa onnea uusille urille! Onneksi menetyksien ohella myös odotettua paluumuuttoa tapahtuu. Näistä sekä muista pelaajasopimuksista ilmoitetaan myöhemmin syksyllä.

Dow Jones, JTT