Jännitystä ja jälkihikeä

Taas on lusittu yksi kesä väkisin, kärsitty joutuessa lomailemaan ja pysymään poissa kaukalon liepeiltä. Mutta tuskan kuukaudet ovat olleet jo hetken ohi ja se vähäinenkin paine helpottaa pian, kun kauan odotettu III-divari pyörähtää käyntiin. On jännittävää seurata kuinka kirjoittamattomat asiantuntijoiden ennakkot sekä arviot käyvät toteen, kuinka ne kaikki olemattomat ihmisjoukot ryntäävät hallin lauteille seuraamaan kiihkeitä mittelöitä todellisten kaukaloiden sotureiden välillä. Ei muuta kuin nakkikattilat tulille ja naatiskelemaan huippulaadukkaasta kiekkoviihteestä!!

Kesä

Jälkihiki-Hockeyn kesäharjoittelu sujui loistavasti edellisvuosien tapaan terassien ja grillien tarjoamien annoksien parissa. Kuukauden sätkimisen jälkeen, suurin osa joukkuelaisista on löytänyt itselleen oikean kätisen mailan, luistimet oikeisiin jalkoihin ja muutoinkin varusteet vähintäänkin 75% oikein päälle puettuna. Lauantaina 25.9.2010 pyörähtää sarja käyntiin ja silloin on toivottavasti kaikki valmiina tiukkaan taistoon.

Viime kausi

Kausi 2009-10 oli murheellinen ja poikkeuksellinen Jähille. Syksyn taaperrus poiki alemman III-divaripaikan kevääksi, joka osoittautui sekin hieman hankalaksi. Joukkuetta vainosi läpi kauden loukkaantumiset sekä henkilökohtaiset poissaolot lähinnä perheiden sekä töiden takia. Läpi kauden uskolliset fanit uskoivat Jähin nostavan tasoa totutulle tasolla, mutta näin ei valitettavasti käynyt. Viime kausi on nyt kuitenkin pyyhitty mielestä ja Jähi keskittyy täysillä tulevaan kauteen.

Harjoituspelit

Jähi pelasi yhden virallisen harjoituspelin Valkeakoskella K-Ahmaa vastaan. Tässä vaiheessa jääajan runsas puute näkyi otteissa ja useasti viikossa harjoitteleva vastustaja oli huomattavasti kepeämmällä jalalla ja eheämmällä pelillä liikkeellä. Jähi kamppaili sitkeästi vastaan ja saikin ensimmäisen erän jälkeen pelistä kiinni teki siitä hyvin tiukan häviten yhteislukemin 7-4 (4-1, 2-2, 1-1). Tämän lisäksi Jähi pelasi kolme tunnin harjoituspeliä, joista yhden voittoisan Tappara Buffalo harrastesarjaporukkaa vastaan ja kaksi Hiki-Hockeytä vastaan voittaen näistä jälkimmäisen.

Muutokset

Joukkuuen kokoonpanossa tapahtui luonnollisesti elämistä viime kauteen verrattuna. Pois joukkueesta jäivät Sami Niemenmaa, Jari Viskari, Teemu Evilä, Jukka Paasonen ja Henri Luhtala. Lisäksi pitkän linjan Jähiläinen Timo Paananen ripusti hokkarit naulaan. Uusia kasvoja Jähissä ovat Antti Lipponen, Jaakko Ylikorpula, Arttu Viitanen ja Arto Manninen.

Tavoitin torstain Hiho-koitoksen jälkeen joukkueen päävalmentajan Petri Väisäsen joukkueen varustekopilta jamittemassa Popedaa joukkueen mankalla.

Jones: Minkälaisissa tunnelmissa lähdette parin päivän päästä starttaavaan kauteen?
Väisänen:No laveasti Patea lainatakseni, nyt on taikina nousemassa, lauantaina leivotaan ja ehkä heitetään hiivat tosta noooin.
Jones:Vai niin. Eikös Pate maininnut samassa kipaleessa olevansa kaupungin tavotelluin ukkomies, onko se näin myös Jähiläisten osalta?
Väisänen: Ei tosiaankaan. Ainoa tavoitelta seikka Jähiin liittyen on päävalmentajan pesti.
Jones: Kuulinkin, että voititte jälleen kerran valmentaja äänestyksen reippaasti. Kilpailijana oli tänä vuonna mm. nettivalmennuksessa kunnostautunut Topi Westerholm, mutta hänen eväänsä eivät riittäneet. Taaskaan!
Väisänen: Se on vähän sillain näiden eväiden kanssa, kun Topilla on nakki, niin meikäläisellä on viisi pakettia parasta makkaraa.
Jones: Kelpuutatte hänet kuitenkin aisapariksenne, onhan hän joukkueen kakkosvalmentaja?
Väisänen: Näillä kakkos- ja kolmosvalkuilla ei käytännössä ole joukkueessa mitään arvoa! Esimerkiksi kolmosvalmentajana eli pakki/maalivahtivalmentajana toimi Ricky Tourunen!!! Jos hänen oppinsa tarttuvat, niin jokainen pakki ampuu vain omaan maaliin. Vaikka ne limput sinne omiin jossain vaiheessa tiensä löytävät kuitenkin, niin ei sitä tarvitse kuitenkaan itse sinne ampua!!!
Jones: Näin on näpyttimet!

Seuraava ottelu

Suosittu hämeen III-divisioona pyörähtää siis käyntiin lauantaina 25.9.2010. Jähi saa avauskierroksella vastaansa naapurikunnan puolelta Kangasalan Voiton. Ottelu alkaa Kaukajärven Sentterissä klo 19.45. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, jotta saa itselleen hyvän paikan. Tervetuloa!

-Dow Jones, JTT-

Kirjoittaja on JTT:n (Jähin Tietotoimisto) perustaman JJA:n (Jähin Journalismi Akatemia) ensimmäinen valmistunut journalisti