JäHillä putki päällä

Edellisestä raportista on vierähtänyt kokonainen kuukausi, joten on aika jälleen katsastaa missä miehet ratsastaa… (tulipa riimiteltyä). Kulunut kuukausi jatkui JäHin osalta vahvoissa merkeissä, sillä plakkariin tarttui koitoksista täydet kuusi sarjapistettä. Voittojen myötä JäHin voittoputki on nyt neljän ottelun mittainen. Tappiottomien otteluiden putki on puolestaan peräti kuuden ottelun mittainen, sillä JäHin edellinen tappio on peräti marraskuun lopulta. Tehdäänpä pieni katsaus miten tähän on päästy…

HT Tesoma - JäHi 5-7 (2-3, 2-3, 1-1)

Syksyn koitos Tesomaa oli JäHin osalta täysi katastrofi. Tuolloin viimeisessä erässä tuli pataan peräti 8-4, jonka seurauksena Tesoma vei pisteet maalein 13-10. Näin ollen JäHillä oli kalkkunan kokoinen kana kynittävänä revanssiottelussa. Kaiken lisäksi kyseessä oli Jähin pelaajakoutsi P. Väisäsen sadas sarjaottelu JäHin sotisovassa. Huhujen mukaan koutsi todella halusi voittaa juhlaottelunsa ilmoilla oli myös erisävyisiä ukaaseja, mikäli voittoa ei tule.

Speedy: 100 ottelua JäHin paidassa on huikea saavutus, vai kuinka?
Väisänen: : Jaa-a, kyllähän se oikeastaan vähän hävettää.
Speedy: Hävettää? Et siis laske sitä kansakunnan suurten urheilusaavutusten joukkoon?
Väisänen: No en, olen siitä samalla tavalla ylpeä kuin entinen metsuri amputoiduista sormistaan…
Speedy: Täh?
Väisänen: Niin, kyllähän se toki kokemuksesta kertoo, mutta ei sillä välttämättä kannata torilla henkseleitään paukutella.
Speedy: Luulen ymmärtäväni. Sinullahan oli jo ennestään plakkarissa 100 kakos- ja kolmosdivarin ottelua Hiki-Hockeyn paidassa, joten yhteensä tämän tason otteluita on takana jo yli 200!
Väisänen: No niin, kaivoit sitten tuonkin luurangon kaapista. Eikö nyt voitaisi unohtaa nämä ns ”saavutukset” ja keskittyä vain tulevaan?
Speedy: Ihan miten vaan. Meinaat siis jatkaa vielä tulevinakin kausina?
Väisänen: En kommentoi.
Speedy: No niin, kiitos tästäkin vähästä ja hyvää jatkoa.
Väisänen: Eipä kestä. Törmäillään jos ei nähdä.

Niin se itse ottelu oli tyypillistä ylämäki-alamäkiajelua. Jähin verkko pöllähti tuttuun tyyliin jo reilun puolen minuutin pelin jälkeen, mutta sen jälkeen JäHi ei päästänyt ottelussa Tesomaa enää kertaakaan johtoasemaan. Ottelun viimeisen maalin taiteili itse juhlakalu 11 sekuntia ennen loppua, viimeistellen JäHille maukkaan revanssin lukemin 5-7. Ottelun tehomiehenä hääri meksikon pikajuna T. Männistö lukemin 2+1.

JäHi - Pelikaanit 9-7 (3-2, 4-2, 2-3)

Seuraavana JäHillä oli kotikaukalossaan vastassa kevätkauden niinikään vahvasti aloittanut Tikkakosken Pelikaanit. Toimittaja oli ottelun aikaan könyämässä varikkokissojen seassa moottoripyörämessuilla, joten tämä pelin kommentointi perustuu puhtaasti huhupuheisiin. Toisaalta valtaosa tällä sivustolla julkaistavasta materiaalista muutenkin perustuu perättömiin huhuihin ja aiheettomiin spekulaatiohin, joten sikäli ei mitään uutta taivaan alla. Toissa viikon saunaillassa monet paikalla olleet olivat valmiita kertomaan oman versionsa tapahtumista. Olisin voinut koota niistä parhaat ja uskottavimmat sankaritarinat tähän raporttiin, mutta joku uskottavuus on säilytettävä. Siksipä koostan ottelun omasta päästäni pelkän pöytäkirjan perusteella.

Faktaa on se, että Jähi iski ennen näkemättömän 3-0 johtoaseman vajaassa kolmessa minuutissa. Saunalla kuulin että ensimmäinen oli Jussi Nykäsen ällistyttävä yksilösuoritus, jossa veskarin mehupullo sai kyytiä 2-1 hyökkäyksen päätteeksi. Sen uskon helposti, sillä Nykänen on Jähin kenties juonikkain ja kylmäpäisin yksilö. Kolmen maalin johdosta ei tarvinnut tietysti pitkään nauttia, vaan vierailia kuittasi minuutin sisään kahdella vastaiskulla, joten vajaan 4 minuutin pelin jälkeen ottelu oli jo lukemissa 3-2. Onneksi JäHin ykkösvalmentaja ei ollut paikanpäällä näkemässä, sillä mies olisi varmasti tarvinnut nitroja moisen hurlumhei avauksen jälkeen. Eikä parempaa ollut luvassa. Toisen erän puolivälissä Pelikaanit johti jo 3-4. Sitten Männistö joukkuepelaajana päätti kääntää momentumin Jähin puolelle keinolla millä hyvänsä. Tapahtumista liikkuu monia eri versioita, joista yksikään ei ole toista uskottavampi. Totuus on kuitenkin se, että tilanteen seurauksena Männistö lensi suihkuun ja seuranneen 5 minuutin aikana Jähi käänsi pelin jälleen edukseen. Viimeiselle tauolle mentiin jo Jähin johdossa 7-4.

Speedy: Käytävillä velloo kaikenlaisia huhuja suihkukomennustasi edeltäneistä tapahtumista. Mitä todella tapahtui?
Männistö: Niin, siinähän kävi ensin tuomarilla pieni fiba yhden vihellyksen suhteen. Taas.
Speedy: Ja sä menit sitten mussuttamaan?
Männistö: No meinasin mennä, mutta sitten ajattelin että eihän niin saa tehdä. Sen sijaan päätin rentouttaa selvästi hermostunutta tuomaria keskustelemalla jostain ihan muusta.
Speedy: Siis jostain muusta kuin itse pelistä?
Männistö: Joo, mä kerroin sille loistavan lohikeiton reseptin!
Speedy: Lohikeiton? Ja kaveri suuttui siitä?
Männistö: No ei. Riita syntyi siitä, kun kaveri alkoi väittää että hyvään kalakeittoon pitää lisätä myös fenkolia.
Speedy: Fenkolia?
Männistö: Niin. Ja eihän kukaan hullu laita lohikeittoon fenkolia. Liian pistävä maku.
Speedy: Ja siitä sitten sinulle pelirangaistus?
Männistö: No eikun siitä, kun sanoin että fenkolin jälkeen se keitto on kun yhtä perseestä kuin sun tämän päivän vihellykset.
Speedy: Kova tuomio.
Männistö: Älä muuta viserrä.

Päätöserässä Jähi kävi jo 8-4 johdossa, mutta hyvien tapojensa mukaan päästi vieraat vielä kerran mukaan otteluun ja 51 minuutin kohdalla lukemat oli jo 8-7. Jähin vara-vara koutsi Petri Niemen mukaan ottelu oli kuitenkin koko ajan Jähin hallinnassa - uskooo ken uskoo. Pääasia kuitenkin on, että Jähi todella voitti ottelun Sami Järvensivun katkaistessa vieraiden selkärangan 9-7 maalillaan pari minuuttia ennen loppua.

Ruutukokki Männistön lisäksi ottelun kova luu Jähin riveissä oli hattutempun iskenyt T.Westerholm, sekä kaikki Westerholmin maalit alustanut Tero ”Siperian Karhu” Järvinen.

Kiekko-Karhut - JäHi 4-5 (2-1, 1-2, 1-2)

Viimeisin koitos oli pelireissu Virroille Kiekko-Karhujen vieraaksi. Veronpalautusrahoissaan edelleen kylpevä Jähin hallitus oli päättänyt palkita joukkueen peräti bussikuljetuksella! Tämä olikin monelle pelimiehelle selvästi kauden kohokohta, sillä sen verran muhkeat eväät oli pakattu mukaan. Erityisen silmiinpistävää oli Paanasen repusta löytynyt kokonainen joulukinkku ja tynnyri kotikaljaa.

Menomatkalla käytettiin pajon aikaa ja energiaa pohtimaan Jähin uudistunutta toiminnnan järjestelyä. Viikontakaisessa saunaillassa oli nimittäin otettu käyttöön Jähissä uusi luottamustehtävä, nimikkeellä ALUEPÄÄLLIKKÖ. Nimikkeen lanseerannut rookie Pekka Seppänen oli valittu tehtävään itseoikeutetusti ja nyt oli enää tehtävänä määritellä mitkä kaikki tehtävät aluepäällikön tontille lankeavat. Tehtäviä nimettiin iso liuta, eikä niitä tässä sen enempää erittelemään. Mainitaan nyt kuitenkin se, että ehdotus aluepäällikön käyttämisestä J.Nykäsen henkilökohtaisena hierojana lopulta hylättiin niukasti. Raja vedettiin siis tähän. Mainittakoon vielä, että aluepäällikon virka on voimassa ennalta määräämättömän ajan, eli käytännössä loputtomiin.

Niin, itse ottelu oli kovin jännittävä, jonka Jähi lopulta voitti ansaitusti lukemin 4-5. Erityisesti loppuminuuteilla vitosen pääsymaksun pulittaneet saivat rahoilleen vastinetta. Ajassa 58.43 Kiekko-Karhut tasoitti pelin kuudella neljää vastaan lukemiin 4-4 ja kotiyleisön riemu oli ylimmillään. Jähi oli kuitenkin tyly vieras, ja vain puolta minuuttia myöhemmin vahvan ottelun pelannut ykkösvitja Aaltonen-Laakkonen-Niemenmaa iski JäHille voittomaalin loisteliaan hyökkäyskuvion päätteeksi.

Ottelun vahvat lenkit löytyvät kaikki Jähin ykköskentästä: Niemenmaa 3+2, Laakkonen 2+1 ja Aaltonen 0+2. Erityisesti ottelun voittomaali oli Hockey-Night top-ten materiaalia!

Ai niin, paluumatkalla Jähi sai nauttia Jussi Nykäsen vertaa vailla olevasta neroudesta ja mielikuvituksesta. Aiheena mm. kuka onkaan valkokankaiden kovin jätkä ja kuka on vässykkä statisti. Siinä ajatustenvirrassa hujahtaa tunti-pari ihan huomaamatta. Ei mennyt bussiin sijoitetut rahat hukkaan.

Lisää usvaa putkeen

JäHin seuraava koitos on kotiareenalla tänään lauantaina 14.2. klo 19.45 ja vastassa KPK Mäntästä. Lähden paikanpäälle haistelemaan tunnelmaa, sekä aulabaarin kebabtarjontaa. Tulkaa tekin, kioski on avoinna!

- Speedy Gonzalez, toimittaja JTT -