Isoveli hoitaa homman, JäHi vei ja HiHo jäi jalkoihin pikkuveljen tapaan. Tänä kauniina talvisena lauantaina, jota on pitkään odotettu ainakin JäHi leirissä. Ennen peliä vallitsi hyvin rento ja hyvä tunnelma pukukopissa. Putket terässä ja kuviot kunnossa, kaikki valmiina rakkaan pikkuveljen kaatamiseen.
 
 Pelin alussa muutama minuutti meni tunnelmaa ja vauhtia haistellessa sitten koneet käyntiin ja lötää pussiin. Ilotulitus alkoi 5 minuutin kohdalla yllättäen kenenkäs muunkaan toimesta kun maalinsylkijämme Komun. Tästä kaksi minuuttia ja taululle 2-0 Ojasen toimesta. Kunnon isoveli antaa tikkarin pienemmälleen ja ottaa sen hetken päästä pois. HiHo pääsi kaventamaan meidän vaihtovirheestä ja siittä seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Olanterä viimeisteli suoraan syötöstä 2-1 kavennuksen. Nopeajalkainen voimahyökkääjä Laiho pääsi namuttelemaan tyhjään maaliin 3-1 ja tasaisen tappavan 2 minuutin tahtiin Kreutzer löi naulan HiHon maalilla aloittaneen Holopaisen arkkuun. Maalivahti vaihtoon ajassa 12.59 ja Lautala luukulle. Tosin HiHon Holopainen ei mahtanut maaleille mitään, sen verran vakuuttavasti JäHi vei HiHon puolustusta kebab-kioskille. Kylmä kassari ja kyllähän se tiedetään mitä pitää tehdä, pommittaa laukauksia kohti maalia ja sinne se Schärerin tulinen rannelaukaus upposi. Näytti jopa toimittajan silmiin että olisi mennyt tuliterän räpsän läpi kiekko mutta ei kai sentään? Erän loppua kohden hiukan päästettiin kaasulta ja annettiin HiHolle siimaa tulla peliin mukaan, mutta ne vaaralliset ylivoimahyökkäykset Kivimäki hoiti kylmän viileästi. Erätauolle siirryttiin lukemissa 5-1 mutta peliähän ei ole ikinä vielä pelattu tähän mennessä. Tauon aikan koutsi painotti järkevää joukkueena pelaamista loppuun asti ja hyvän rytmin pitämistä.
 
JäHille aina paha toinen erä alkoi ja vaihtoon on niin kovin pitkä matka. Mahtoiko olla kysessä jonkinlainen hyvänolon tunteen hiipiminen puseroon, mutta annettin HiHolle hallinta ja muutama oikea hyvä maalintekotilanne joita he eivät saaneet hyödynnettyä, mutta sitten muutama flipperityylinen pomppu puolen minuutin aikana ja tilanne taululla 5-3. Sen jälkeen Kivimäki löi luukut kiinni maalilla ja JäHi rupesi ottamaan otetta pelistä taas. Hirveässä maaliputkessa oleva Juse veivasi koko kentän kahville ja pääsi kuin pääsikin nokikkain maalivahdin kanssa, Juse vei ja vei ja vei ja vei kiekkoa pienempään ja pienempään kulmaan ja malttoi odottaa että HiHon maalivahdilta loppuu usko ja kiekko kylmän viileästi maaliin, kädet kohti kattoa ja hallin satapäinen yleisöjoukko oli revetä liitoksistaan näin kliinisestä viimeistelystä. Huomion arvoista oli tähän maaliin Kivimäki sai syöttöpisteen.. Oliko kyseessä vapauttava syöttö läpiajoon vai jotain ihan muuta? Sen tietävät vain paikalla olleet.. Ehkä.. Siistissä pelissä ei hirveästi jaettu jäähyjä mutta 4vs4 pelissä Mansikka näki tilaisuutensa tulleen ja karkasi läpiajoon eikä HiHon Lautalalla ollut muuta tarjolla kuin poimia kiekko selkänsä takaa 7-3 lukemissa. Erän lopussa vielä Komu kaunisteli lukemia 8-3 ja vankisti asemaansa pistepörssin kärjessä. Toisessa erässä nähtiin valitettavia loukkaantumisiakin muutama kappale kuin ruukie Kinnari otti taklauksen vastaan huonossa asennossa ja ilmeisesti oma visiiri? aiheutti tikkausta vaativan haavan nenästä huuleen asti. Erätauolla selvisi että Niemenmaakin oli ottanut osumaa vähän enemmän kyynerpäähänsä ja tikattavaksihan sitä oli myös lähdettävä. Mutta ensin pelataan peli loppuun. Onneksi JäHistä löytyy ammattitaitoista ensihoitoa.. Järjettömän hieno "painoside" ja pelaan peli loppuun. Onse Sammy vaan kova luu!!
 
Kolmas erä oli todella järkevää pelaamista JäHiltä, eikä missään vaiheessa ollut varsinaisesti hätää, että HiHo olisi päässyt kaventamaan peliä vaikkakin mahdollisuuksia tarjoiltiin muutamaankin otteeeseen 5-3 YV:n muodossa. Komu kaunisteli tilastojaan vielä kolmannella maalilla pelin loppuhetkillä ja jatkoi hienoja otteitaan jälleen kerran.
 
 
Jähi rullasi laajalla rintamalla ja vain kaksi pelaajaa jäi ilman tehopisteitä pelissä. 
Eturintamassa tulivoimasta vastasi Komu 3+2, Schärer 1+2, Mansikka 1+1, Nykänen 1+1, Laiho 1+1 Maalissa Kivimäki 32 torjuntaa

          Kokoonpano
 
Komu  -  Niemenmaa  -  Laiho
   Schärer      -      Pärssinen
 
Väisänen  -  Kreutzer  -   Nykänen
       Viskari      -    Niemi
 
Ojanen  -  Lehtonen  -  Mansikka
       Kinnari     -     Sirkkola 
 
 
             Kivimäki
           (Seppänen)