Seurauskollisuus on nykyurheilumaailmassa katoava luonnonvara. Alati kasvavat rahavirrat ja nykyisen yhteiskunnan tavat ohjailevat pelaajia enemmän, joten todellista sitoutumista asioihin näkee harvakseltaan. Toki näitä seurauskollisiakin pelaajia on vielä olemassa, mutta ei joka nurkan takana.

Alasarjoissa seurauskollisuuden havaitseminen kentän laidalta on vaikeaa. Osa pelaajista voi kuitenkin ilmentää uskollisuuttaan omilla varusteillaan. Harvoin näkee alasarjoissa joukkueen maalivahdeilla seuran väreissä olevia ja varsinkaan seuran logolla varustettuja maskeja, mutta JälkiHiki-Hockey:n molemmilla kassareilla,  Jussi Seppäsellä ja Ville Kivimäellä, seuran logo löysi paikkansa maskista. 

Q: Mikä sai Jussi sinut maalauttamaan maskiin seuran väreihin?

Jussi: Pari vuotta  sitten kun tuli uuden maskin hankinta ajankohtaiseksi, niin en vaan halunnut pelata tylsällä ja yksivärisellä maskilla. Ajattelin kumminkin useamman kauden JäHissä vielä pelata ja jotain kuvioo piti pottaan hommata. Maalarinkin löytyi sopivan läheltä niin väriä pintaan vaan. Ajatuksena oli logo sekä pirun kuva maskiin ja hivenen raitaa tasapainottamaan maskia.

Q: Miksi juuri pirun kuva?

Jussi: Halusin hivenen luonnetta ja aggressiivisuutta maskiin. √Ąij√§ kun maskin sis√§ll√§ on niin kovin rauhallinen. Eik√∂h√§n se piru saa jatkoaikaa seuraavaankin maalaukseen. Uutta pit√§isi ruveta suunnitelemaan, kun vanha on jostain syyst√§ ottanut niin paljon osumaa.

Q: Entäpä Ville, mikäs sun maskin tarina on?

Ville: No mulla oli ajatuksena ett√§ seuraavan maskin maalautan seuran v√§reihin ja ehk√§ jopa jotain logoakin. ¬†Lopun t√§st√§ ‚ÄĚhuikeasta‚ÄĚ urastani ajattelin pelata J√§Hiss√§. Ylit√∂it√§ painettuani sain vihdoin raavittua rahat kasaan uutta maskia varten ja seh√§n l√§hti heti maalarille. Mieless√§ muutamat selv√§t jutut mit√§ siihen pit√§√§ tulla. Ampiainen johtuen John ‚ÄĚBeezer‚Ä̬† Vanbiesbrouckista, h√§n on ollut esikuvani ja h√§nen maskissaan aina oli ampiainen. Siitt√§ se ajatus sitten l√§hti itsellekkin. Ensimm√§inen maskini oli Beezer kopio Florida Panthers ajoilta ja jokaisessa maskissani on l√∂ytynyt ampiainen siit√§ l√§htien jossakin muodossa. Kotikaupunkia unohtamatta maskiini on my√∂s piilotettu N√§sinneula. Sitten muutamia t√§rkeit√§ henkil√∂it√§ ja p√§ivi√§ maskiin on my√∂s hukutettu, seuran logo sek√§ pelinumero back platessa. Muuten annoin maalarilleni hyvin vapaat k√§det ja toteutus on aivan mahtava mielest√§ni. Ei liian yksinkertainen mutta ei sekavakaan.

WP_001110.jpg

WP_001111.jpg

Vasemmassa kuvissa Ville Kivimäen maski ja oikealla Jussi Seppäsen maski.

Hienoa omistautumista sekä sitoutumista JäHin maalivahtikaksikolta. Maskin maalaminen kun ei ole mitään ilmaista hommaa ja ottaen huomioon koko harrastuksen kustannukset yleensäkin, niin on sanomattakin selvää, että tässä on kaksi todellista JäHin miestä!

-JTT-