Hyytävää kyytiä

Hämeen kolmosdivarin ylempi jatkosarja pärähti käyntiin 21.11.2010. Palasin sunnuntaina Suomeen suoraan Lissabonissa järjestetystä Naton huippukokouksesta katsomaan pohjoisessa lohkossa pelaavan Jähin otteita. Matkakumppanini Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Alexander Stubb olivat innoissaan liittymässä seuraani katsomossa, mutta otteluliput olivat niin kuumaa kamaa, ettei edes heidän statuksellaan päässyt sisään. Minulla oli onneksi Jähi-AllAccess –kultakortti, joka avaa salaisimpiakin ovia ympäri maailmaa.
Matkalla oli kuitenkin käytävä kynimässä kana Speedy Gonzalesin kanssa, joka edellisessä jutussa irvaili kustannuksellani, sepittäen tarinoita risteilyistä ja multimeedioista. Kynimiseen käytin luonnollisesti nippusiteitä ja jeesusteippiä!

 

Kylmärinki – Jähi 8-3 (2-1, 3-2, 3-0)

Edellinen kohtaaminen Kylmäringin kanssa oli erittäin murheellinen, jolloin Jähi otti 12 maalia omiin. Tällä kertaa maalimäärä putosi kolmenneksen ja oma sarake kolminkertaistui. Pelin tason paraneminen oli jotakuikin samaa luokkaa Jähin tällä kertaa antaen Kylmäringille kunnollisen vastuksen itsestään. Toki vastustaja oli vielä edellä, etenkin luistelu ja fyysinen peli oli kotijoukkueen vahvuus. Jähin kohtalona oli jälleen lyhyellä aikavälillä tapahtunut otteen herpaantuminen. Kylmärinki paukutti toisen erän lopussa ja kolmannen alussa alle viiteen minuuttiin peräti viisi maalia. Ja kun toisessa päässä Jähin hyvät pyöritykset jäivät jatkuvasti ilman tulosta, repesi ottelun tulos sen mukaiseksi. Jähi ja Kylmärinki kohtaavat vielä kahdesti tällä kaudella, joten revanssimahdollisuuksia on edelleen.

Ottelun Jähihahmo oli kaikkiin maaleihin osallisena ollut Antti Tuomisto, viimeistellen itse kaksi täysosumaa. Näistä jälkimmäinen lisäksi erittäin komea pujottelu läpi puolustuksen oikein vanhan liiton tyyliin liukumalla!! Silmiinpistävää oli myös Laakkosen Heikin liike, joka herkistynyt kohti huippuaan – tämä lupaa hyvää kevättä kohden!

Jähin kokoonpano

E Koivumäki
Hedman – Tuomisto – Laakkonen
Tourunen – Manninen
Laiho – Väisänen – Ylikorpula
Nieminen – Eloranta
Nykänen (kiertolainen)

Tavoitin ottelun jälkeen Antti Tuomiston hallin takaa hakkaamasta mailojaan säpäleiksi.
Jones: Tänään häviö, mutta pieni tason nosto edelliseen kohtaamiseen verrattuna!
Tuomisto: Näin on juu. Edelleen perässä hiihdeltiin, mutta oli paljon hyviäkin hetkiä!
Jones:Sinulla jälleen tehokas ilta, kaksi maalia ja syöttö. Mistä eväät näihin komeisiin suorituksiin?
Tuomisto: Mä käyn yleensä S-Marketissa. Muija tykkäis käydä K-kaupoissa, mutta mun mielestä nuo Rainbowin tuotteet ovat niin edullisia, ettei kannata vaihtaa ässästä koohon!
Jones: Juu juu! Ottelun viimeinen maali oli komea yksilösuoritus! Näytti hieman vanhan liiton purjehdukselta, jossa ei turhaa potkita!
Tuomisto: Näin siinä kävi. Todellisuudessa olin niin puhki, että se vaan näytti siltä kuin olisin siirrellyt painoa jalalta toiselle...noin pelin loppupuolella alkaa tällä vajaalla miehistöllä oleen kuitenkin niin puhki ettei jalka enää nouse
Jones: No ihan sama miten ne komeat maalit syntyy, kunhan syntyy!

Perjantaireissuun

Seuraava koitos Jähillä on 26.11.2010 Mäntässä, jolloin matkustetaan KPK:n vieraaksi. Makeat vieraspinnat pitkän työviikon päälle kelpaavat varmasti!! Ei muuta kun kaikki fanit vaan tankki täyteen ja vieraspelimatkalle Mänttään – nyt kerrankin järkevä syy käydä siinäkin kylässä!!
Allekirjoittanut lähtee selvittelemään Koreoiden välistä selkkausta, joten otteluraportin saamiseksi joudun päästämään Speedy Gonzalesin irti – rattikelkastaan, johon hänet sunnuntaina sidoin nippusiteillä ja jeesusteipillä. Muutaman päivän hän on roikkunut kelkassaan autoni perässä, mutta eiköhän muutama tequila-paukku virvoita hänet takaisin tositoimiin!!

-Dow Jones, toimittaja JTT-