JäHi - HPK Ice Dogs 7-7 (5-1)(0-3)(2-3) - Ottelun tilastot

JäHi palasi yli kuukauden tauon jälkeen kotihalliinsa, jonne vieraaksi oli saapunut HPK Ice Dogs. Aikaisemmissa otteluissa useamman maalin etumatkoja antanut JäHi-joukkue oli valmiina taistelemaan ottelun voitosta heti ottelun avauserässä ja joukkue latoikin avauserään tylyt 5-1 lukemat.

Mutta kuten alasarjojen kiekkoglamouriin kuuluu, ei peli ollut avauserän jälkeen (taaskaan) ohi, vaan ottelu kiristyi äärimmilleen HPK:n tultua maalin päähän toisessa erässä. Toisella erätauolla pelaajakoutsi Petri Väisänen rauhoitteli joukkuetta ja valoi uskoa johtoaseman pitämisestä. Vierailijat olivat kuitenkin tulleet ryöstämään pisteitä ja siirtyivät päätöserässä kahdesti johtoasemaan. Ottelu päättyi lopulta kuitenkin tasatulokseen 7-7, kun Sami Niemenmaa kiepsautti vanhanaikaisella tasoituksen.

NoPy 2 - JäHi 3-10 (1-1)(2-4)(0-5) - Ottelun tilastot

Lauantain menetetty johtoasema oli unohdettu ja Nokialla nähtiin kolme kentällistä nälkäisiä pelaajia. Kauden alusta tuttuja ketjuja oli hieman sekoitettu, mm. parin vuoden takainen tutkapari Niemenmaa-Männistö näki uudelleen päivänvalon.

Tasaisen avauserän jälkeen alkoi JäHin hallinta ottelussa, jonka päärooleissa olivat joukkueen puolustajat. Kapteeni Petri "Nipa" Niemi vei joukkueen ensin 1-2 johtoon sidneycrosbymaisella rystylaukauksella. Pyryn mentyä johtoon, oli Arto Mannisen vuoro iskeä koulumaali Timo Komun ja Jarmo Altosen esityöstä. Tämän jälkeen Niemi vei JäHin uudelleen johtoon ylivoimaosumalla ja erän lopussa Valtteri Siren ampui JäHi-uran avausmaalin komean yksilösuorituksen päätteeksi.

Tänään vahvat 60 minuuttia ja kauden parhaan pelinsä pelannut JäHi vei päätöserän näytöstyyliin 0-5. Kolmannen erän maaleista vastasivat Antti Tuomisto kahdesti, Manninen illan toisella, Sami Niemenmaa ja Juha Eloranta joka viimeisteli loppunumeroiksi 3-10.

Ville Kivimäki pelasi uunissa loistavan ottelun ja huolimatta JäHin eheästä pelistä, oli hän mies paikallaan monilla ratkaisuhetkillä. Erityismaininta joukkueen puolustajille, jotka tekivät tänään peräti 6 maalia!

Seuraava ottelu:
JäHi matkaa ensi viikonloppuna Lahteen, jonne se matkaa Panthersin vieraaksi. Viime kaudella oli kauden avausottelussa ensitreffit, jonka Panthers vei maalein 5-6. Ensi lauantaina on siis JäHillä paikka kuitata tuokin tappio voitoksi.