JäHi lähti kirkastamaan murheellisen Sastamalan reissun jälkeen kilpeään viikonlopun tuplaotteluilla AHK:ta ja Kiekko-Karhuja vastaan. AHK on vuosien saatossa ollut JäHille todella hankala vastustaja, ennen lauantaita pelatuista 20:stä ottelusta JäHillä oli tilillään kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja 16 tappiota. Tätä taustaa vasten pisteiden haaliminen AHK:lta ei vaikuttanut todennäköiseltä, mutta toki pelit alkavat aina 0-0 -tilanteesta ja yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista.

Jos joku oli ajatellut JäHin lihottavan pistepussiaan AHK:n kustannuksella, niin lauantaina Kangasalla kävi aika nopeasti selvästi että näin ei todennäköisesti tulisi tapahtumaan. AHK iski lukemat 5-0:aan kymmenessä minuutissa, ja JäHi oli pakotettu vaihtamaan maalilla aloittanut Jukka Hylli Ville Kivimäkeen. Jukkaa ei maaleista oikein millään voi syyttää, AHKn viimeistely oli ottelun alussa todella murhaavan tarkkaa. JäHillä oli itselläänkin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana enemmän maalipaikkoja kuin koko edellisessä VaPS-ottelussa, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Lähimmäksi pääsi valmentaja Jere Mäkelä, joka laukoi lähietäisyydeltä kiekon tolppaan. 5-0 -maalin jälkeen loppuerä oli vähämaalisempi. AHK pääsi pelaamaan ylivoimapeliä kahdesti, ja iski jälkimmäisestä numerot 6-0:aan. Näissä numeroissa mentiin myös erätauolle.

Toisen erän alku oli JäHiltä huomattavasti ensimmäistä erää parempi. AHK teki toisen erän ensimmäisen maalin, mutta sitten oli JäHin vuoro iskeä kahdesti. Ensin Onni Aalto pyöräytti vastahyökkäyksestä kiekon takatolpalle, jossa Tatu Suoniemi päivysti ja rikkoi JäHin kuparisen. Syöttäjäksi maaliin merkittiin myös Olli Marttinen. Muutama minuutti tästä ja Ville Talasoja iski kiekon viivalaukauksella maaliin hyökkäyspään aloituksen jälkeen, syötön osumaan tarjoili Henri Vähä-Ruohola. Minuutti tästä ja AHK teki kolme maalia puoleentoista minuuttiin. Sitten oli JäHin vuoro päästä ylivoimalle, mutta verkko heilui silti JäHin päässä, AHK nimittäin iski nöyryyttävästi kaksi alivoimamaalia JäHin yhden ylivoiman aikana. Näin ollen kolmanteen erään mentiin AHKn 12-2 -johtoasemassa.

Kolmannessa erässä pelattiin lähinnä enää kunniasta. AHK karkasi erän alkuun jo 16-2 -johtoon, mutta sitten JäHi onnistui tekemään taas muutaman maalin. Ensin Mikko Mykkänen viimeisteli kovalla rannelaukauksella Jere Mäkelän hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen, ja sitten Jari Viskari teki klassisen coast-to-coast -maalin: Jari ampaisi omasta päästä liikkeelle oikeaa laitaa, kiersi puolustajan ja nosti kiekon pienehköstä kulmasta AHKn maalin kattoon. AHK rokotti seuraavassa vaihdossa JäHiä ja muutti tilanteen 17-4:ään. Lopussa JäHille tarjottiin lisää ylivoimaa, kun AHK otti erän loppuun neljä jäähyä. Viimeisen minuutin 5-3 -ylivoimalla JäHi iski Tatu Suonimen osumalla loppulukemat 17-5:een. Syöttöpisteet osumaan Jari Viskarille ja Henri Vähä-Ruoholalle. Arto Manninen teki tilanteessa ansiokkaasti AHKn maalilla näköestettä viivakudille, jonka Tatu sitten lakaisi sisään.

Reilu vuorokausi AHK-ottelun päätyttyä JäHi sai kotipelissään vastaan Virtain Kiekko-Karhut. Ottelu oli pelillisesti ja numerollisesti pitkään huomattavan paljon tasaisempi mitä AHK-ottelu. Ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli tilanteessa, mutta maalinteossa onnistui ainoastaan vierasjoukkue. Tilanteessa Kiekko-Karhut iskivät vastaan ylivoimahyökkäyksellä. JäHin maalilla Ville Kivimäki torjui varsinaisen laukauksen, mutta oli voimaton Kiekko-Karhujen pelaajan ehdittyä ensin rebound-kiekkoon. Ville torjui erässä monta pahaa tilannetta, mutta toki myös vastustajan maalivahti hoiti omansa erinomaisesti.

Toisessa erässä Kiekko-Karhut lisäsi johtoaan kahdella maalilla. Ensimmäisessä JäHi ei saanut purettua painetta omalta alueeltaan, ja Kiekko-Karhujen pelaaja pääsi laukomaan viivalta tarkan ranteen maskin takaa tolpan kautta verkon perukoille. 0-3 -maalissa Kiekko-Karhujen pelaaja karkasi pystysyötön jälkeen JäHin puolustajien välistä vetopaikkaan, ja napautti komealla yläkulmavedolla Villen pullon ilmalennolle. JäHi pääsi erässä kolme kertaa yrittämään ylivoimaa, aluksi laihoin tuloksin. Kolmas ylivoima kuitenkin toimi, kun Tatu Suoniemi löysi Jere Mäkelän alivoimanelikon läpi poikittaissyötöllä, josta Jere ampui kiekon yhdellä kosketuksella maaliin. Syöttöpisteen maaliin nappasi myös Riku Backända. Lukemissa 1-3 mentiin ottelun toiselle erätauolle.

Kahden maalin johto ei kolmosdivisioonassa ole mitenkään turvallinen, ja JäHin toiveita pisteistä nosti nopea maali kolmannen erän alkuun. Esa Mäenpää sai huijattua vastustajan syöttämään kiekon itselleen Kiekko-Karhujen maalin eteen, ja viimeisteli osuman komean harhautuksen jälkeen. JäHi haki tasoitusta tämän jälkeen aktiivisesti, mutta valitettavasti Kiekko-Karhujen kaksi maalia kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla veivät kiristä parhaan terän. Kiekko-Karhut kaunisteli johtonsa vielä lopussa 2-6:een ja otti näin selvän voiton.

Viikonlopun yhteenlaskettu maaliero oli murheellinen, 7-23. AHK oli lauantaina selvästi parempi, mutta sunnuntain ottelusta piste tai pisteet olisivat olleet mahdollisuuksien rajoissa. Valitettavasti JäHin tämän hetkinen viimeistelytehokkuus ja heikko puolustuspeli ei näytä tässä sarjassa riittävän voittotaisteluun. Kuten aiemmissa raporteissa totesin, maalivahtipeli on JäHissä kunnossa, mutta mikään muu ei sitten olekaan. JäHin valmennusjohdolla onkin edessään tuumailun paikka millä keinoin kiihtyvää vauhtia alamäkeen vierivä kelkka saadaan käännettyä. Tulevana viikonloppuna ei ole peliä, seuraavan kerran JäHi hyppää kaukaloon viikon päästä lauantaina Hämeenkyrössä, kun vastaan asettuu sarja-avauksessaan AHK:n kaatanut Hokkarit.