JäHi kohtasi lauantaina kotihallissaan Oriveden Fortunan, ja tavoitteena oli luonnollisesti paluu voittojen tiellä. Fortuna oli ennen peliä JäHin alapuolella sarjataulukossa kerättyään pisteen vähemmän, joten etukäteen ottelusta oli lupa odottaa tasaista. Päävalmentaja Ville Talasojan poissaollessa valmennusvastuussa oli joukkueen General Manager Arto Manninen. Artolla oli käsissään 18 kappaletta enemmän tai vähemmän lahjakasta kiekkoilijaa joista kaksi maalivahtia, isä- ja poika-Kivimäki. Maalissa aloitti isä-Kivimäki.

Ottelu lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä, pelin virtaus aaltoili päästä päähän. Fortuna pääsi ylivoimalle ajassa 4:27, kun JäHille vihellettiin huitomisjäähy. Vierasjoukkue ei jättänyt tilannetta käyttämättä, vaan siirtyi 1-0 -johtoon suoran hyökkäyksen jälkeen. Fortunalla oli tämän jälkeen useita muitakin erittäin hyviä maalitilanteita, mutta Ville Kivimäki maalilla oli totutun hyvä. Ville esti hienolla hanskatorjunnalla yhden mielestäni jo varman maalin syntymisen tilanteessa jossa Fortunan hyökkääjä oli siirtämässä kiekkoa tyhjänä ammottavaan maaliin. JäHi tappoi erän loppupuolella erän toisen rangaistuksensa, ja onnistui minuutti jäähyn päättymisen jälkeen tasoittamaan ottelun Aleksi Kinnusen huikealla yksilösuorituksella. Esa Mäenpää lähetti Aleksin puolittaiseen läpiajoon sopivan mittaisella roikkusyötöllä. Aleksi kaatui Fortunan puolustajan avustamana maalin edustalle ja tilanne näytti jo kuivuvan kokoon, mutta JäHin nuori ykkössentteri onnistui vielä jäässä maatessaan siirtämään kiekon maaliin. Erässä ei syntynyt enää lisämaaleja, joten erätauolle mentiin kenties hieman ottelutapahtumien vastaisesti tilanteessa 1-1. Maalivahtien torjunnat erässä olivat 18-10 JäHin "hyväksi".

Valmentaja Manninen putosi ensimmäisellä erätauolla pois rosterista, joten JäHillä oli muutosten jälkeen tasan kolme kenttää pelaajia. Rosterissa ei ollut puhdasverisiä puolustajia tarpeeksi kolmeen kenttään, joten rookie-hyökkääjät Janne Uusiluoma ja Jesperi Liinavuori komennettiin puolustajiksi. JäHin liukkaan ovela laituri Onni Aalto taasen debytoi itselleen uudessa roolissa keskushyökkääjänä, kun valmennusjohto asetti hänet kakkosketjun sentteriksi.

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli JäHiltä heikko, kun Fortuna onnistui iskemään kaksi maalia ja siirtymään 1-3 -johtoon. Molempia vieraiden maaleja edelsi tilanne, jossa JäHin kenttäpelaajat tulivat väärään aikaan vaihtoon antaen Fortunalle tilaisuuden iskeä ylivoimahyökkäyksellä. Ensimmäinen maali tuli läpiajosta, ja toinen maaleista syntyi vastahyökkäyksen jälkeisestä jatkotilanteesta. Parin viime kauden aikana JäHin selkäranka olisi saattanut katketa näihin takaiskuihin, mutta lauantaina joukkue paransi toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla selvästi. Kirin aloitti sentterin rooliin siirretty Onni Aalto, joka komean vastaiskun päätteeksi harhautti maalivahdin siirtäen kiekon tyhjään maaliin. Syöttöpisteet hyökkäyksen käynnistäneelle Jari Viskarille sekä hienon jättösyötön tarjoilleelle Valtteri Kokkoselle. JäHi pääsi erän lopussa kokeilemaan ottelun ensimmäistä ylivoimaansa. Ylivoimalla maalia ei syntynyt, mutta pian jäähyn päättymisen jälkeen Jere Vilmi löysi vastustajan linjan takana kärkkyneen Aleksi Kinnusen, joka laukoi kiekon läpiajosta varmasti ylänurkkaan. Syöttöpisteen maaliin sai myös Samuel Oikarainen. Kahden erän jälkeen tilanne oli siis 3-3, edelleen ehkäpä hieman pelitapahtumien vastaisesti. Toisenkin erän torjunnat menivät JäHille 17-11.

Kolmas erä oli JäHin osalta ottelun paras. Joukkue meni johtoon heti erän ensimmäisellä minuutilla, kun nopean vastaiskun päätteeksi Ville Välimäki löysi kääntösyötöllä maalin kulmalla kärkkyneen Esa Mäenpään, joka viimeisteli rannelaukauksella illan ensimmäisen osumansa. Reilut kolme minuuttia tästä ja Fortunan selkärankaa testattiin, kun JäHi iski uudestaan Valtteri Kokkosen toimiessa maalintekijänä ja Ville Välimäen syöttäjänä. Fortuna ei ollut kuitenkaan sanonut vielä viimeistä sanaansa, ja iski heti seuraavassa vaihdossa tilanteeksi 5-4. Tämän jälkeen Fortuna pääsi kokeilemaan ylivoimapeliä JäHin ottaessa kaksi jäähyä vajaan minuutin välein, toisessa tilanteessa tosin jäähyn sai myös Fortunan pelaaja. Vierasjoukkue ei kuitenkaan maalinteossa ylivoimalla onnistunut. Ajassa 50:18 ottelu sai mielenkiintoisen käänteen, kun Ville Kivimäki luisteli maalilta pois ja 16-vuotias Miro Kivimäki maalin suulle. Ilmeisesti vaihto oli etukäteen tietyn piirin tiedossa, johon Miro ei tainnut kuulua, sen verran yllättyneeltä hän tilanteessa vaikutti. Miron JäHi-ura alkoi vaikeissa merkeissä, kun Fortuna iski 5-5 -osuman vain 32 sekuntia maalivahdin vaihdon jälkeen. JäHi ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan siirtyi johtoon jo seuraavassa vaihdossa, kun Valtteri Kokkonen kiskaisi kiekon maaliin Jussi Nykäsen aloitusvoiton jälkeen. Ja lisää oli tulossa, nimittäin seuraavassa vaihdossa Esa Mäenpää siirsi JäHin jo 7-5 -johtoon. Esa pääsi hyökkäyspään myllytyksen jälkeen ampumaan kiekon puolityhjään maaliin, osumaan ei merkitty syöttäjiä. Tilanne näytti JäHi-lasien takaa katsottuna jo hyvältä, mutta joukkue sortui ylihyökkäämiseen mikä avasti Fortunalle vastaiskun paikan, jonka he käyttivätkin hyväkseen ja kavensivat tilanteen 7-6:een. Fortuna jahtasi erän lopussa tasoitusta tosimielellä, mutta JäHi onnistui pitämään vieraat pääosin pois parhailta paikoilta, ja loput hoiti Miro Kivimäki. Vieraat saivat vedettyä maalivahdin pois vasta ajassa 59:37, mutta 6-5 ylivoimatilanne ei vieraita auttanut, kun Jari Viskari laukoi kiekon laidan kautta tyhjään maaliin ajassa 59:53. Näin ollen JäHille hieno 8-6 -voitto. Kolmannessa erässä Ville Kivimäelle merkittiin kuusi torjuntaa, Miro Kivimäelle 11 torjuntaa ja Fortunan maalivahdille 13 torjuntaa.

Ottelu ei missään nimessä ollut JäHiltä mikään supersuoritus, varsinkin toisen erän ensimmäinen puolisko oli suorastaan heikko. Positiivista oli kuitenkin se että ratkaisuvoimaa löytyi usealta yksilöltä, eikä joukkue missään vaiheessa luovuttanut vaikka aika ajoin vaikeaa olikin. Huomionarvoista on myös todeta että Arto Mannisen valmennusura ja Miro Kivimäen maalivahtiura JäHissä alkoivat heti voitolla. Juttelin hallilla myös muutaman kiekkotietäjän kanssa ja he nostivat esiin Onni Aallon siirron sentteriksi pelin luonnetta perustavanlaatuisesti muuttaneena strategisena siirtona, tästä toki Arto Manniselle sulka hattuun.

Hienosta voitosta huolimatta JäHi ei voi juhlia liian pitkään, sillä tulevana lauantaina vieraspelissä Lempäälässä vastaan asettuu kapealla mutta ilmeisesti erittäin taitavalla rosterilla operoiva HCPJ.